PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bojan i Muniesa no esperen un duel Pep-Mourinho d’alta tensió

Els dos jugadors veuen positiva la incorporació d’entrenadors estrangers a la Premier League

Per JOAN JOSEP BLASCO

Muniesa i Bojan fan un partidet amb els participants del Nike Camp.
Muniesa i Bojan fan un partidet amb els participants del Nike Camp. | Nike Camp
La Premier League cada cop té més accent català. L’arribada al Manchester City de Pep Guardiola és només, de moment, l’últim aterratge. En d’altres equips la presència és present des de fa anys, com és el cas de l’Stoke City FC, on s’hi troben Bojan Krkic i Marc Muniesa, que s’han assentat al conjunt anglès. Tots dos es troben al Nike Camp, sent les primeres estrelles en participar-hi en aquesta edició.
 
Durant bona part de la temporada els blanc-i-vermells van estar lluitant per una plaça a la Lliga Europa, però a la segona volta no van poder aguantar el ritme per jugar competició continental. «Ha estat una temporada important. El primer tram vam mostrar un gran nivell estan a prop d’Europa. La Premier et demana molta regularitat i al final no la vam tenir», assenyala Bojan, que després de la seva sortida de l’FC Barcelona i passar per Roma, Milà i Amsterdam, a l’Stoke està trobant el seu millor nivell: «De jugador consolidat fa temps que m’hi sento. Cada any busques millorar i créixer».
 
A Manchester, amb l’arribada de Guardiola al City i José Mourinho al United, el morbo està garantit. Hi ha expectació sobre si es repetiran aquells duels dialèctics d’anys enrera quan estaven a les banquetes de Barça i Reial Madrid. El davanter català considera que tal i com es viu el futbol a Anglaterra, tot plegat «serà diferent perquè molts ingredients els posava la premsa». En la mateixa direcció es pronuncia Muniesa. «No crec que sigui al nivell d’Espanya. A la premsa els agradava això», assegura el central, que preveu que tot i  què els dos tècnics compartiran ciutat, en aquesta ocasió les aigües estaran més tranquil·les: «Són dos professionals i intentaran fer la seva feina».
 
L’arribada «d’entrenadors estrangers aporten quelcom diferent» al campionat, el que beneficiarà la competició, ja que la Premier «com a Lliga és la millor, tot i que tècnicament i tàcticament la d’Espanya o Alemanya són millors». Guardiola aportarà el seu segell, el que l’ha fet triomfar «al Barça i el Bayern. Agafa gent de casa i això beneficiarà al futbol anglès», a més que «els inculcarà la seva filosofia, sortint des del darrera, que allà no els agrada gaire». La temporada passada el Leicester, proclamant-se campió, va ser la sensació a nivell europeu. Pels equips modestos, davant els trasanlàntics pressupostaris que es troben a Anglaterra, el que van ser capaços de fer «és un exemple per a tots», afirmen els dos futbolistes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT