PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llista desestimada

La junta electoral no dóna validesa a la candidatura perquè els components, menys Ferré, no són socis

Per JOAN JOSEP BLASCO

Lluís España i Albert Ferré, cadascú en una punta, a la darrera assemblea del club.
Lluís España i Albert Ferré, cadascú en una punta, a la darrera assemblea del club. | J.J.B.
Quan les coses no estan clarament reflectides, tot és qüestió d’interpretacions. El procés electoral de l’FC Andorra s’allargava més del que s’esperava pel que és normal en la presentació d’una candidatura única. I és que ahir la junta electoral no tenia gens clar el que havia de fer. Si algun dels seus membres tenien dubtes sobre un dels punts dels estatus a l’hora de conformar la llista que es presentava als comicis, tampoc tenien clar com s’havien de realitzar les votacions per decidir si la candidatura era vàlida. Finalment aquesta va se desestimada, pel que la gestora continua en el càrrec fins a la nova convocatòria d’eleccions, que ha de ser en un termini màxim de tres mesos.
 
El principal problema amb el que es trobaven els components de la junta electoral, formada per cinc membres, era l’article dels estatuts del club sobre la conformació de la candidatura. És un punt que consideren interpretable, sobre si tots els components de la llista han de ser socis de l’entitat com a mínim amb un any d’antiguitat. El cas és que només Ferré ho és. Els dubtes van estar sobre la taula per tal i com es troba especificat. Tal és així que es decidia en primera instància fer-ho d’una manera que no estava establerta, perquè qui té la darrera paraula és la junta electoral. El plantejament era convocar una reunió de socis per demà al Casal de l’Esport d’Ordino per a que fossin els abonats qui prenguessin una resolució.
 
La reunió es portava a terme el dia que s’haurien d’haver produït les eleccions en el cas que s’hagués presentat més d’una candidatura. Ferré feia entrega de la seva dijous passat, minuts abans que finalitzés el termini. Els articles que presentaven dubtes eren els 16, 31 i 34, que marquen la condició de socis que han de tenir tots els components de la llista. Xavi Gil, Josep Alborquers, Marc Rodríguez, Jaume Borrell i Joan Nazzaro no ho són. Però la confusió no només estava en aquest element, sinó també en el càrrec que ostentava Marín. S’apuntava com a secretari, el que no li dóna dret a vot, però després de realitzar consultes determinava que es tractava del president de la junta electoral, fet que li permetia voltar i desequilibrava la balança cap al no (3-2). D’aquesta manera la candidatura quedava sense validesa.
 
La nit s’havia allargat en excés i s’havia passat per diferents determinacions al llarg de les hores. Un cop la decisió s’havia determinat, Marín indicava que «sap greu el que ha passat. És un pal molt gran, però s’han de fer les coses de forma correcta i legal». Amb tot el que ha passat, vol deixar clar que no hi ha hagut la intenció per part de ningú de perjudicar a l’única candidatura presentada. «Estem a favor de la continuïtat de l’FC Andorra i no volem que això es vegi com un atac al club», assegura. A partir d’ara els components de la llista presentada tenen un termini màxim de tres dies per presentar al·legacions si consideren que la decisió o el funcionament de la junta electoral no han estat correctes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT