PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Querella criminal de Silvestre Advocats al ‘Diari d’Andorra’

El bufet es defensa d’unes declaracions «que no són certes» sobre el cas Escuer

Per El Periòdic

Josep Anton Silvestre, propietari del despatx.
Josep Anton Silvestre, propietari del despatx. | TONY LARA
Una notícia publicada el passat 1 de juliol pel Diari d’Andorra i signada pel seu director, Ricard Poy, ha estat la gota que ha fet vessar el got del despatx col·lectiu Silvestre Advocats, que ha decidit procedir a interposar una querella criminal «contra les persones físiques i jurídiques presumptament responsables», segons resa un comunicat que va fer públic ahir el despatx de lletrats, per l’elaboració i la difusió de l’article en qüestió.
 
Aquest, sota el titular El Col·legi expedienta l’advocat del Cas Escuer, que formava part d’aquest bufet, s’afirma –segons sosté el despatx– que l’anterior lletrat del difunt Josep Maria Escuer havia estat objecte d’una decisió de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra d’obrir un expedient disciplinari. Des de Silvestre Advocats asseguren que «les manifestacions versades sobre un dels membres integrants d’aquest despatx professional no són certes» 
 
El comunicat va emparar-se per interposar la querella a que dites manifestacions «lesionen la imatge» del bufet « l’honor, la dignitat i la professionalitat dels lletrats que l’integren» i més en concret, «de l’advocat que al seu dia va tenir designada la defensa i representació de Josep Maria Escuer».
 
La notícia de Poy es centra en què «La junta del Col·legi d’Advocats va decidir ahir obrir expedient a dos lletrats per dos casos de suposades males pràctiques, segons van informar fonts properes a l’entitat. Paral·lelament es va acordar que la instrucció dels expedients queda suspesa fins que no s’aclareixi en l’àmbit judicial si s’han comès delictes. Un dels casos es referia a Josep Maria Escuer, extreballador de BPA que va morir l’abril passat després d’una llarga malaltia, per unes presumptes amenaces perquè no declarés davant la batlle. El lletrat era l’advocat d’Escuer». Escuer es va negar, segons recull el rotatiu ell va reaccionar, «molt enervat, cridat i donant cops damunt la taula» i va cridar: «Et trinxarem i et follarem viu!».
 
El despatx també inclou en la denúncia «anteriors articles publicats» pel Diari d’Andorra en considerar que els fets podrien ser constitutius de delicte. Al web d’aquest mitjà escrit tan sols apareix un altre relacionat amb aquest afer signat per Pietat Martín Vivas sota el títol La batllia demana investigar un advocat per amenaçar un client.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT