PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Partit Socialdemòcrata demana la dimissió de Cinca

López creu que «no té cap mena d’explicació la seva continuïtat»

Per EL PERIÒDIC

El conseller socialdemòcrata, Pere López, durant el darrer Consell.
El conseller socialdemòcrata, Pere López, durant el darrer Consell. | TONY LARA
Ja ho va fer el primer secretari de la formació, David Rios, a través d’una roda de premsa ara farà tres mesos. Els seus companys de fila en representació del partit al Consell General van repetir l’exigència en el sí del parlament. Ahir, per tercera vegada, el Partit Socialdemòcrata (PS), través del conseller general Pere López, torna a exigir que el ministre de Finances, Jordi Cinca, sigui apartat del Govern. Les motivacions han estat les mateixes d’ençà que la demanda es llançava per primera ocasió: les informacions aparegudes en mitjans espanyols al voltant de les activitats que el també portaveu de l’Executiu va efectuar fan incompatible el seu passat i el seu rol públic. Per tot plegat, López sentencia que «no té cap mena d’explicació la seva continuïtat al Govern».
 
El PS veu «injustificable» la permanència de Jordi Cinca al Govern després que, novament, mitjans forans hagin fet públiques diverses informacions entorn del polític entre les que destaquen «la presentació d’una querella en contra seva davant la justícia espanyola». López creu que el titular hauria d’abandonar l’administració pel seu propi peu o bé ser cessat per Toni Martí en el defecta de la primera opció. El parlamentari justifica la petició pels «greus perjudicis que aquesta situació i aquestes notícies estan provocant a Andorra», segons resa el comunicat.
 
Pere López ressalta que «els fets ens semblen cada cop més rellevants i preocupants» tot fent referència a «les darreres informacions que han aparegut i que no deixen d’aparèixer», com «la investigació que la Unió Europea vol fer dels integrants dels papers de Panamà», d’un costat o, de l’altre, les «aparegudes en relació a les activitats vinculades a la compra i venda d’or i de diamants». El conjunt va portar a López a assegurar que «no té cap mena d’explicació la seva continuïtat al Govern tenint en consideració «el perjudici que s’ha causat, el que es continua causant i el que, en cas de persistir ell en seguir al càrrec o el cap de Govern en mantenir-ho, acabarà sent molt dolent pel país». 
 
Els plantejaments del socialdemòcrata, que considera que apartar Cinca del Govern és «una obligació», són contundents: mantenir-lo «és un error», que «no té cap justificació ni explicació» que se li pugui donar a la societat, a més que tot en conjunt «resulta perjudicial pel país». López va més enllà assegurant que la permanència és un dany que»no té cap límit en el calendari sinó que es mantindrà en el temps a seguir», en cas que no es faci cas a la demanda del PS. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT