PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Comissió BPA continua sense l’informe de l’INAF

El document és el que va concloure que el banc era inviable

Per EL PERIÒDIC

Reunió de la Comissió BPA, el novembre del 2015.
Reunió de la Comissió BPA, el novembre del 2015. | EMILIO PRENAS
Els membres de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera s’han tornat a quedar sense l’informe de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) que concloïa que Banca Privada d’Andorra (BPA) era inviable, un document que va convèncer l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) a dissoldre el banc intervingut. És la tercera vegada que l’INAF denega lliurar l’informe a la coneguda com Comissió BPA.
 
La comissió es va reunir ahir, tot i que amb algunes baixes: del Grup Parlamentari Liberal només hi va acudir Josep Pintat, i del Grup Parlamentari Mixt, el socialdemòcrata Gerard Alís. En l’ordre del dia estava previst «l’anàlisi de la documentació aportada i de les compareixences realitzades en el marc dels treballs de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera a fi i efecte d’elaborar les conclusions preliminars prèvies a la redacció del dictamen». L’informe de l’INAF, però, continua sense arribar.
 
PER ODRE DEL TC / El Tribunal Constitucional (TC) considera «incomprensible, mancat de qualsevol lògica i, fins i tot, absurd que no hagi estat aportat a les actuacions aquest informe tan transcendent». L’informe del qual parla és el que l’INAF va presentar, el 24 d’abril del 2015, a l’AREB, en el qual concloïa que BPA era inviable des del punt de vista financer. Document en mà, l’AREB va optar per iniciar el procés de resolució de BPA, no la reestructuració. Els accionistes majoritaris de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, sempre han reclamat veure l’informe i, ara, el TC insta l’INAF a entregar-lo a la secció administrativa del Tribunal de Batlles per reiniciar el procés. La Comissió BPA també vol veure el document però, tot i que ho diu el TC, de moment no s’ha decidit a entregar-lo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT