PUBLICITAT

Andorra La Vella

12 hores per al vianant

L’avinguda Meritxell tanca definitivament el pas als vehicles durant les hores de la jornada amb major afluència de persones al carrer

Per MARISA DA COSTA

La part baixa de l’avinguda Meritxell, en el seu primer dia sense circulació viària, ahir.
La part baixa de l’avinguda Meritxell, en el seu primer dia sense circulació viària, ahir. | EL PERIÒDIC
La circulació de vehicles a la part baixa de l’avinguda Meritxell ja és història durant les hores de la jornada en què major afluència de gent s’observa al carrer. A les 12 del migdia d’ahir, els líders de la capital barraven definitivament el pas vers Meritxell als automòbils amb la col·locació, a l’alçada en què el principal eix comercial del país es creua amb el carrer de la Unió, d’un senyal temporal per a prohibir el pas a tot mitjà de transport. 
 
Els cònsols major i menor d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons, van inaugurar el tancament oficial als conductors de la part baixa de Meritxell amb el desvetllament del panell informatiu amb què es comunica als vianants l’exclusivitat del carrer per a ells del migdia a la mitja nit. I el balanç de la primera jornada és «molt positiu» i «ha permès», tal com va destacar la representant comunal, «als vianants passejar i fer compres amb tranquil·litat» al principal carrer comercial del país. 
Balanç del primer dia
 
Ni «incidències» a destacar ni problemes a la carretera i tot malgrat els canvis que també va comportar l’arribada del Tour i els conseqüents talls arreu del país. Després de dirigir-se al cap de circulació de la capital Marsol va fer-se ressò de la «normalitat» amb què ahir va transcórrer el pas reservat als vianants a Meritxell. Tal com va exposar la dirigent, les ocasions puntuals amb què amb anterioritat s’havia realitzat la restricció han facilitat a la població pair uns canvis en la mobilitat que no repercuteixen grans problemes per als conductors, que ja coneixien d’antuvi els passos alternatius. 
 
La satisfacció pel transcurs inicial de l’oficialitat del tancament també es va fer palesa en els vertaders protagonistes. Instantàniament, tan bon punt van tocar les 12 del migdia, els vianants que passejaven per la vorera van envair l’avinguda sencera. Van coincidir en destacar la positivitat d’una mesura que «permet no només un passeig més fluid sinó una tranquil·litat per al qui ve de compres i també per al que ha d’anar corrents, que ara disposa d’espai». 
 
La previsió de l’òrgan comunal és, de cara a l’octubre, fer una valoració amb tots els actors. Potser aleshores, les 12 hores d’exclusivitat que veta fins i tot les bicicletes, es fa extensiva a les 24. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT