PUBLICITAT

Andorra La Vella

Una delegació francesa es reuneix amb Saboya per refermar vincles

El ministre d’Afers Exteriors exposa els canvis fiscals a les autoritats veïnes

Per EL PERIÒDIC

Saboya, amb la delegació.
Saboya, amb la delegació. | SFGA
El ministre d’Afers Exteriors va repetir ahir la missió en què es troba immers d’ençà que el Principat es donava a l’obertura el 2012 i que es veia exacerbada amb la intenció d’apropament a la Unió Europea en què el país es troba immers: explicar a les autoritats dels països amb qui manté trobades oficials les permutes que els demòcrates han impulsat en moltes matèries però on destaca la fiscalitat. Una delegació francesa formada per l’ambaixadora de França a Andorra, el president del grup d’amistat França-Andorra de l’Assemblea Nacional i del Senat, el director general de la missió transfronterera de l’Agècia Regional de Salut d’Aquitàia i Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées, així com els ambaixadors dels Països Baixos i Luxemburg a Andorra, van ser convidats pel Ministeri d’Afers Exteriors amb motiu del pas del Tour de França.
 
Durant el matí es va realitzar, tal com va informar el Govern a través d’un comunicat, una trobada presidida pel ministre Gilbert Saboya, acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, amb l’objectiu d’estrènyer vincles econòmics, socials i culturals entre els territoris. Saboya va exposar els passos que ha fet Andorra cap a la transparència i la validació internacional en el marc regulador fiscal, així com la signatura de diferents convenis bilaterals i multilaterals amb què s’ha implementat un model comparable i compatible. Saboya va afirmar que Andorra fa un pas decisiu amb la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea que li permetrà la participació plena al mercat comú. En aquest sentit, el ministre es va referir a l’obertura econòmica com un compromís de l’Executiu amb les pròximes generacions, per fer d’Andorra un país obert i atractiu a la inversió estrangera i competitiu i homologat a les normes internacionals.
 
El cap de Govern va oferir el dissabte al vespre a la delegació francesa un sopar de benvinguda, en el qual també van estar presents diferents representants dels grups parlamentaris andorrans. Toni Martí va celebrar els tradicionals lligams entre ambdós territoris i l’impuls en les polítiques d’intercanvi social i econòmic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT