PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jones també deixa el MoraBanc i fitxa pel Hapoel de Jerusalem

El nord-americà, que estava sota dret de tempteig del conjunt andorrà, signa per tres temporades

Per EL PERIÒDIC

Jones, en el partit de la temporada passada contra el Dominion Bilbao Basket.
Jones, en el partit de la temporada passada contra el Dominion Bilbao Basket. | Tony Lara
El pas de Shawn Jones pel Principat només ha estat d’una temporada. El nord-americà deixa el BC MoraBanc Andorra i marxa a Israel, signant un contracte de tres anys pel Hapoel de Jerusalem. L’equip de Joan Peñarroya tenia dret a tempteig pel jugador. És la quarta baixa respecte a la plantilla del curs passat.
 
La pròxima campanya hi haurà canvis significatius a la plantilla. L’adéu de Jones arriba després de les ja confirmades de Víctor Sada, Betinho Gomes i Vojdan Stojanovski. De moment, s’han produït els fitxatges de Guille Colom, Beka Burjanadze i David Jelinek. El nord-americà accepta l’oferta provinent d’Israel. «És un jugador molt talentós i agressiu», indica Simone Piagiani, tècnic del Hapoel, remarcant que «ha fet una bona primera temporada a Espanya i li veig un gran potencial. Estic segur que pot contribuir al nostre equip». 
 
Burjanadze, amb ganes / Un dels nous, Burjanadze, explica en una entrevista a la web del club els motius del seu fitxatge. «Des dels quinze anys que tinc un objectiu, des que vaig arribar a Espanya, i és jugar a l’ACB», subratlla el georgià. Després del seu pas per la Corunya a LEB Or ho aconsegueix. «Andorra m’ha donat aquesta opció i per a mi és la millor que podia escollir. Tenia diverses ofertes però la d’Andorra era la millor».
 
Parlar amb Giorgi Shermadini, compatriota seu, també va ajudar-lo a prendre la decisió. «Hi tinc molta confiança des de fa anys. Em va parlar sobre l’equip, l’afició, l’entrenador i la gent que treballa al club. I amb tota aquesta informació vaig decidir fitxar pel MoraBanc Andorra. Estic molt il·lusionat i amb ganes que arribi el moment de posar-me a treballar». La pròxima temporada espera «ajudar a l’equip al màxim en tot el que em demani l’entrenador. Però el més important és seguir millorant com a jugador. Sóc un jugador jove i necessito millorar en moltes coses i Andorra és el lloc on podré avançar». El que promet és intensitat, esperit i caràcter, elements que el curs passat es va trobar a faltar a l’equip en certs trams. «A mi m’encanta jugar amb cor, grapa i caràcter. Posar energia a l’equip i transmetre-la als meus companys. Jugant o a la banqueta», i remarca que «sóc d’animar els meus companys i crec que això puja el nivell d’energia i de motivació. M’agrada jugar dur i així arribarem lluny. No ens faltarà aquest impuls a final de la temporada».
 
Sobre el dubte si es tracta més d’un tres o un quatre, «em veig jugant de quatre. He parlat amb l’entrenador i m’ha transmès que ell creu que puc ajudar l’equip jugant de quatre. Si segueixo treballant individualment crec que podré jugar de tres. Jugant de quatre puc obrir el camp, carregar en el rebot ofensiu i defensiu i puc fer mal», afirma Burjadandze.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT