PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Tour es viu amb passió

El Principat espera que les seves terres puguin tornar a acollir etapes del Tour de França

Per EL PERIÒDIC

L'estructura que avui acollirà el control de firmes.
L'estructura que avui acollirà el control de firmes. | M. B.
El diumenge els aficionats del Tour de França ho van donar tot animant a la novena etapa d’aquest esdeveniment i un cop més va quedar demostrat que el Tour atrau molta gent. Ja feia dies que els comerços andorrans promocionaven el Tour de França, tot expectants de l’èxit que podria tenir i que finalment va arribar.  
 
Ahir, era el dia de descans dels ciclistes i molts aficionats es van voler quedar a Andorra per viure de més a prop la sensació d’estar amb els seus líders del ciclisme, així com per poder-los animar de nou en la nova etapa que avui els espera, que surt d’Escaldes i s’enfila fins a Revel. 
L’avinguda Meritxell, ahir, tenia autèntics protagonistes: els aficionats del Tour, encara que també n’hi havia que no havien viscut l’esdeveniment ciclista amb tanta emoció, però que sí que mostraven curiositat. Un turista espanyol fotografiava els seus quatre fills que eren sobre un podi que es troba a ple centre de l’avinguda i que simulava el del Tour. «Ens vam endur una grata sorpresa quan vam saber que a Andorra hi passava el Tour perquè no en teníem ni idea. Hem vist com el país està molt lligat amb aquest acte. Nosaltres hem sentit interès per veure els ciclistes, però no som aficionats». Aquesta família, com moltes altres, han vingut a Andorra a passar el cap de setmana i la seva curiositat s’ha despertat en veure Andorra bolcada pel Tour. 
 
‘Compartim la passió’ és el lema del Tour de França a Andorra. Un lema que anima andorrans i estrangers a unir-se a aquesta festa del ciclisme. Passejant pels comerços del centre, es veuen aficionats amb samarretes que mostren aquest lema, tot demostrant que són molts els qui viuen autèntics moments de passió amb el Tour. Són aquests aficionats, els qui també gaudeixen amb intensitat cada etapa del Tour i els que es mostren contents que aquest any una de les etapes hagi pogut passar per Andorra i que els ciclistes s’hi hagin pogut quedar un dia. «Cada any seguim unes quantes etapes del Tour i ens agrada que hagi passat per Andorra, ja que no ho coneixíem i, per fi, aquest any hem descobert el país. Ara només esperem seguir-los durant unes etapes més per poder-los continuar animant», explica en Javi, qui vesteix una camiseta de color negre amb lletres blanques de Le Tour de France. Ell, i dos amics més han vingut des de Madrid, només per poder veure als seus líders. «És realment un orgull veure com hi ha tanta gent que només ve pel Tour de França. Està clar que és un veritable èxit i que hem d’aconseguir que moltes més etapes en els pròxims anys passin per les nostres terres», declara un andorrà, content. 
 
Andorra viu el Tour de França i el fet de què aquest any s’hagi acollit al país andorrà demostra clarament que el Principat l’estima i que desitja que en els propers anys hi passin més etapes per viure-les de nou amb emoció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT