PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El ple de la Seu rebutja canviar la plantilla de l’ajuntament

Fierro defensa la modificació per a la regularització de les places laborals

Per EL PERIÒDIC

Els mandataris i ciutadans durant el ple de la Seu d’Urgell de dilluns.
Els mandataris i ciutadans durant el ple de la Seu d’Urgell de dilluns. | RÀDIOSEU
El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va rebutjar dilluns la proposta de l’equip de govern de modificar la plantilla orgànica de l’administració per al 2016. El tinent d’alcalde de Recursos Humans, Jesús Fierro, va defensar els canvis per a la regularització de diverses places laborals i com a resposta al compromís contret amb els sindicats en relació amb els llocs de treball. Tot i així, no va obtenir el suport de la resta dels grups municipals. Compromís i ERC hi van votar en contra, mentre que la CUP va abstenir-se, segons informa RàdioSeu.
 
Una política erràtica i caòtica / D’altra banda, el portaveu de compromís, Joan Barrera, va oposar-se als canvis fent una crítica a la política de personal actual, que va qualificar «d’erràtica i caòtica», amb un augment important de treballadors des del 2003. Barrera va instar a «deixar sobre la taula aquesta qüestió per planejar-la amb visió de futur» i va expressar el rebuig a la figura d’un gerent. 
 
L’abstenció de la CUP també es va dur a terme en base a la contractació d’una persona que gestioni el consistori, segons va subratllar Pau Lozano, que no la considera necessària. Per la seva banda, ERC va descartar les modificacions perquè després de l’estiu ja es comptarà amb un estudi de llocs de treball que ajudarà a configurar les tasques al consistori i en determinarà l’idoneïtat. «Creiem que és millor esperar», va indicar Berta Vidal, que també va lamentar que no se li hagués fet arribar un organigrama del personal municipal. 
 
En resposta a la intervenció de compromís, l’equip de govern va recordar la situació irregular de molts treballadors quan va arribar Convergència al consistori i els canvis en l’àmbit municipal que hi ha hagut en els darrers anys, amb un augment considerable dels serveis que ha obligat a fer més contractacions. 
 
D’altra banda, el tinent d’alcalde Jesús Fierro, va voler incidir en el fet que la plantilla orgànica que es proposava en el ple va ser consensuada «per tots» amb els sindicats, defensant també la figura del gerent per dirigir el consistori, que als Consells Comarcals és obligada per llei. 
 
Bases de contractació / Després del rebuig a la modificació de la plantilla orgànica, l’equip de govern va descartar debatre l’aprovació de les bases i la convocatòria del concurs per contractar un gerent. 
La voluntat que va mostrar l’administració és que les condicions de la plaça es consensuïn amb la resta de grups polítics representats al consistori. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT