PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell retira la medalla d’or de la ciutat a Franco

Batalla destaca que el reconeixement s’ha tret «per motius obvis»

Per EL PERIÒDIC

Ple municipal del passat dilluns.
Ple municipal del passat dilluns. | AJUNTAMENT LA SEU D\'URGELL
El ple ordinari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell –que va tenir lloc dilluns– va aprovar per unanimitat de tots els regidors que conformen el consistori urgellenc retirar la medalla d’or de la ciutat atorgada l’any 1966 al dictador Francisco Franco.
 
La proposta de revocar aquesta màxima distinció va ser a iniciativa de l’equip de govern de l’ajuntament urgellenc. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va afirmar durant el ple que la proposta de revocar aquesta màxima distinció que fa la ciutat al dictador Franco «és per motius obvis i, per això, l’equip de govern proposa aquest vespre la retirada de tal honor». 
 
Batalla també va destacar que l’observació «del fet en d’altres institucions catalanes ens ha motivat a fer la comprovació que l’Ajuntament de la Seu no hagués tingut aquesta iniciativa abans·. Per confirmar aquest punt, l’administració han revisat els arxius municipals on s’ha constatat que encara es mantenia l’atorgament de la primera Medalla d’Or de la Seu d’Urgell a Francisco Franco. 

Antigues decisions / Els arxius confirmen que el 23 de desembre de 1966 es va celebrar un ple extraordinari en el qual es va decidir atorgar aquesta distinció al general Franco.  
 
L’Ajuntament de la Seu assegura que també s’ha trobat «la factura del que va costar aquesta medalla que ascendia a un total de 6.400 de les antigues pessetes (38,46 euros)». Al respecte, l’administració urgellenca matisa que sol·licitarà al Govern català el retorn d’aquesta medalla atorgada ja fa 50 anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT