PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les dues cares del lletrat Manel Pujadas

El que ara és el representant legal de l’Executiu era, fins fa poc, l’advocat d’una part dels treballadors de BPA

Per L.R.

L’advocat del Govern, Manel Pujadas, ahir en roda de premsa.
L’advocat del Govern, Manel Pujadas, ahir en roda de premsa. | ANA / M.T.
El fins fa poc representant legal dels empleats de BPA, Manel Pujadas, és ara també advocat de l’Executiu. Un fet que, si més no a primer cop d’ull, pot sorprendre a la ciutadania, ja que el mateix Pujadas havia fet, en reiterades ocasions, declaracions culpant el Govern de manca d’informació i d’haver provocat una «tortura insoportable» als treballadors de l’entitat bancària intervinguda que desconeixien el seu futur.

Concretament, l’advocat va explicar en una entrevista a Ràdio SER el passat 10 de març –primer aniversari de l’anomenat cas BPA– que, tot i considerar encertada l’actuació de l’Executiu des d’un punt de vista jurídic després de la nota del FinCEN, «tota la resta ha estat malament tant per part del Govern, com de l’AREB, perquè no han informat». «I això, un any més tard, no és tolerable», afegia.

En la mateixa entrevista, el lletrat responia que els culpables de la situació de fa tan sols quatre mesos era «en l’actualitat l’AREB, en el passat i en el decurs de tot aquest temps el Govern i anteriorment a tota la crisi el consell d’administració i anteriorment la direcció general».

En altres ocasions, l’actual representant legal del Govern també va opinar que la manera d’actuar tant de l’Executiu, com de l’AREB, «no era la correcta».

Per la seva banda, fonts del món de l’advocacia consultats per aquest rotatiu van apuntar ahir que, malgrat no existir cap incompatibilitat legal en les dues representacions acceptades per Pujadas, «és, com a mínim, amoral». I van considerar que el Col·legi d’Advocats s’hauria de pronunciar «perquè encara que no sigui incompatible hi hauria d’haver uns mínims». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT