PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els querellats defensen les accions de control de l’entitat bancària

Resposta a les acusacions de l'advocat del Govern

Per L. R.

| TONY LARA
Fonts properes als executius afectats per la querella van respondre ahir a les diverses acusacions de l’advocat del Govern, Manel Pujadas. Segons aquestes fonts, els tractes amb cases de canvi sud-americanes a les quals va fer referència el lletrat «havien rebut auditories que no posaven cap oposició en aquestes relacions». Amb tot, les citades fonts van reconèixer que les auditories «consideraven que cal mantenir i reforçar el control per anar reduint els tractes que es feien amb ells» i així, com també va dir Pujadas, el 2013 l’entitat va deixar d’operar amb cases de canvi. 
 
Pel que fa als advertiments de les entitats internacionals, les fonts properes als querellats van explicar que únicament un dels corresponsals citats per Pujadas va deixar d’operar amb BPA i un altre ho va fer amb tota la plaça financera andorrana per decisió pròpia. 
 
Finalment, les mateixes fonts van exposar que, tal com va declarar en roda de premsa el lletrat de l’Executiu, l’Oficina de control d’Actius Estrangers dels Estats Units (OFAC) va contactar amb BPA arran del cas Norman Puerta, un client veneçolà. Acte seguit, BPA hauria fet una declaració de sospita a la Uifand i aquesta, segons les fonts esmentades, va respondre que «al ser un cas judicialitzat, si l’OFAC vol informació l’ha de demanar per vies oficials». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT