PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La renúncia del Guipúscoa deixa la Lliga Endesa amb disset equips

El Betis entra en escena per evitar la desaparició del Sevilla i que la competició perdi un altre conjunt

Per EL PERIÒDIC

Olaizola entra per Doblas en el partit de la temporada passada jugat al Poliesportiu d’Andorra.
Olaizola entra per Doblas en el partit de la temporada passada jugat al Poliesportiu d’Andorra. | Martin Imatge
Continuen els problemes per als clubs a l’ACB. La Lliga Endesa no comptarà amb divuit equips la temporada vinent, perquè el Guipúscoa Basket renuncia a la seva plaça per inscriure’s a la LEB Or. Aquesta circumstància deixa la competició amb disset conjunts, una xifra que podria ser encara inferior si el Baloncesto Sevilla no soluciona els seus problemes. El Betis apareix en escena per donar un cop del mà.
 
L’equip de Sant Sebastià, que va perdre la categoria esportivament la temporada després de finalitzar cuer, va rebre la invitació per part de l’ACB a quedar-se al campionat després que no poguessin fer efectiu el seu ascens el Palència i el Melilla. En un principi el conjunt basc van manifestar la intenció de seguir a la Lliga Endesa i la setmana passada afirmava que estava seguint les passes per reunir els requisits exigits i comptar amb els recursos suficients per competir dignament, però finalment no ha pogut reunir el suport necessari i es veu abocat a renunciar a ser a la màxima categoria. Demà la presidenta, Nekane Arzallus, explicarà en roda de premsa els motius de la decisió presa.
 
Apareix el Betis / Un altre que es troba en una situació compromesa és el Sevilla. L’entitat propietària, Caixabank, se’n vol desentendre i pel dia 20 d’aquest mes el consell d’administració del club va convocar una junta general d’accionistes per aprovar la dissolució de la societat, per després confirmar el cessament dels membres del consell i el nomenament de liquidadors. Davant aquesta situació límit, el Betis fa un pas endavant per tractar de trobar una solució. Es reunia amb l’ajuntament de la capital andalusa i representants del club. El consistori feia pública una nota després de la trobada indicant que sense desviar «en res l’atenció sobre el projecte esportiu del seu primer equip de futbol», el Betis entén que «és un moment històric per donar suport al bàsquet a la ciutat de Sevilla, que travessa serioses dificultats». Per tant, l’entitat verd-i-blanca valora «la seva contribució al projecte basquetbolístic a curt i mig termini».
 
Acabar amb el cànon / L’elevada quantitat que suposa el cànon per als equips nous a l’ACB és el que està portant que les últimes temporades els equips renunciïn a l’ascens. De fet, les últimes temporades l’únic en poder afrontar pujar va ser el BC MoraBanc Andorra. Aquesta és una incidència a la que se li vol posar solució. Mesos enrera el ministre en funcions d’Educació, Cultura i Esports d’Espanya, Íñigo Méndez, va mostrar el seu malestar i recorda l’aute de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que indicava que el cànon no permet la lliure competència.
 
Méndez confia que en el termini més ràpid possible el conflicte «se solucioni» perquè «crec que el que un equip, amb l’ajuda de la seva afició, guanya a la pista no ha de perdre-ho perquè s’estableixi una exigència financera». Considera que el cànon d’accés és «exorbitant» i que si no el retiren «ho farà el Govern quan tingui capacitat d’acció».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT