PUBLICITAT

Barcelona

Risc d’incendis entre moderat i alt a l’Alt Urgell

El perill afecta sobretot la part sud de la comarca

Per EL PERIÒDIC

Mapa de risc d’incendis a l’Alt Urgell.
Mapa de risc d’incendis a l’Alt Urgell. | GENCAT
La Direcció General d’Emergències va declarar la situació de risc elevat d’incendis forestals a l’Alt Urgell, que ha estat inclòs en una llista de divuit comarques amb un perill alt o molt alt a causa de l’onada de calor dels darrers dies.
 
En el cas concret de l’Alt Urgell, segons el mapa actualitzat, el risc alt apareix bàsicament a l’extrem sud de la comarca, mentre que a la resta és moderat. Sigui com sigui, Emergències demana extremar la precaució en el moment de temperatures més altes de tot l’any.
 
Les altres comarques que estan amb risc elevat són el Solsonès, la Noguera, Osona, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme, el Gironès, la Selva, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf i el Montsià. A més a més, hi ha 18 comarques amb risc molt alt, principalment a la Catalunya Central, el litoral i el prelitoral. Aquests són: l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Bages, l’Anoia, la Segarra, l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Tarregonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, l’Urgell, les Garrigues, el Priorat, el Baix Camp, el Segrià, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Ebre.
 
Per tot això, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Infocat, tot coincidint amb un episodi de vents de mestral al terç sud i tramuntana a l’Empordà, que augmenten el risc, conjuntament amb humitats relatives mínimes baixes en algunes zones. Es demana que s’extremin les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi. S’insisteix a recordar també la prohibició de fer foc prop de zones boscoses i si s’observa fum, s’avisi al 112. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT