PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Nou curs sobre cinema i producció audiovisual

L’entitat urgellenca promociona els estudis per a joves durant l’estiu

Per EL PERIÒDIC

Associació Cinematogràfica de l’Alt Urgell.
Associació Cinematogràfica de l’Alt Urgell. | RÀDIOSEU
El programa de tallers d’estiu per a joves que ofereix l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha incorporat un curs gratuït sobre cinema i producció audiovisual. Aquesta innovadora proposta arriba acompanyada de la posada en marxa de l’Associació Cinematogràfica de l’Alt Urgell, un col·lectiu que des d’ara vol promocionar aquest àmbit a la Seu i a la comarca, especialment entre els joves.
 
La idea ha sorgit durant les darreres setmanes arran de la finalització d’un pla local de formació per a joves, que va culminar amb la presentació, a l’Ajuntament de la Seu, d’un espot sobre el Pla de Transició al Treball (PTT) i un documental sobre el conjunt artístic de Rocaviva, a Músser, elaborat pels mateixos alumnes amb la participació activa de l’autor de les obres, l’escultor Climent Olm, segons informa RàdioSeu. 
 
Al cap d’uns dies, el curtmetratge també es va projectar a la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus (Picurt). Davant d’aquesta bona rebuda, el grup ha decidit donar continuïtat a la idea i fins i tot constituir-se en associació d’utilitat pública, segons van explicar ahir el tutor Àlex Bertran, diplomat en Direcció Cinematogràfica, i tres dels alumnes, Noelia González, Joao Luis i Felipe Rodríguez a RàdioSeu.
 
Associació cinematogràfica / L’Associació Cinematogràfica de l’Alt Urgell neix amb els objectius de «promocionar i facilitar l’accés a la producció d’obres audiovisuals, llargmetratges, clips o documentals» i «posar a l’abast dels seus socis els materials i els coneixements necessaris per realitzar projectes competitius». Per això, es preveu «un marc comú d’activitats per als associats que permeti l’intercanvi d’idees, l’agrupació en equips de treball i el desenvolupament d’iniciatives individuals o col·lectives mitjançant el préstec dels equipaments oportuns de forma gratuïta, prèvia sol·licitud dins del calendari de préstecs». 
 
En aquest sentit, les prioritats per començar a treballar seran l’adquisició del material i disposar d’un local propi al recinte de l’Escorxador. També han iniciat contactes amb el Picurt i Cinemes Guiu per a possibles col·laboracions.
 
Pel que fa al curs de cinema, les classes es duran a terme durant les properes dues setmanes: els dilluns, dimarts, dimecres i divendres al matí, amb 2 hores i mitja per dia. Del 18 al 22 de juliol es farà la part teòrica i del 25 al 29 la pràctica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT