PUBLICITAT

Pallars Jussà

Recollida de signatures per retirar l’ús de l’herbicida glifosat

Una veïna de Bòixols creu que el verí pot acabar als cultius perquè es filtra al sòl

Per EL PERIÒDIC

Vista panoràmica de Coll de Nargó.
Vista panoràmica de Coll de Nargó. | TONY LARA
Una veïna de Bòixols (Pallars Jussà) ha iniciat una recollida de signatures per retirar l’ús de l’herbicida glifosat a les carreteres de la demarcació de Lleida. Aquest producte s’ha aplicat durant aquesta primavera als vorals de les carreteres L-511 (lsona-Coll de Nargó) i C-1311 (Tremp-Pont de Montanyana) per evitar el creixement d’herba, segons informa RàdioSeu.
 
La veïna vol aconseguir aturar l’ús d’aquesta substància soluble a l’aigua al·legant que aquest verí es filtra al sòl i creu que pot acabar als cultius propers. L’ús d’aquest producte, asseguren, «no és bo per la salut de les persones, ni tampoc per a la dels animals, que poden ingerir herba sulfatada, ni per la vegetació de l’entorn». 
 
Entre les xarxes socials i en paper porta recollides unes 600 signatures que entregarà al Servei Territorial de Carreteres a Lleida. Segons detalla l’ACN, l’escrit demana que es retorni a la neteja amb maquinària com s’havia fet fins ara. El glifosat, que és l’herbicida d’ús més estès al món, és un contaminant hormonal que està inclòs en la llista negra de l’OMS com a causa probable de càncer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT