PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí: «El 20 d’abril es va obrir un expedient»

El cap del Govern afirma que un extern està revisant totes les irregularitats com a resposta a les acusacions de «corrupció» del PS

Per I. M.

Burgués, antic director del SAAS.
Burgués, antic director del SAAS. | TONY LARA
Arran de les presumptes irregularitats que el Partit Socialdemòcrata va treure a la llum el dimarts passat sobre la gestió del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Toni Martí va sortir ahir a la palestra per defensar-se de les fortes acusacions contra la parapública versades per Gerard Alís, qui va arribar a dir: «Creiem que hi ha una xarxa de corrupció». El cap de Govern, serè, va deixar clar ahir que l’Executiu «té la voluntat d’una màxima transparència» i va assegurar que la responsabilitat que demanava Pere López, és a dir, les explicacions a les «fortes i nombroses» irregularitats que Rosa Gili havia trobat als informes, ja s’havien començat a buscar abans de que el màxim dirigent socialdemòcrata ho demanés en una pregunta parlamentària el passat 28 d’abril en una sessió de control. 
 
«Llavors ja li vaig dir que estigués tranquil des del punt de vista de què el Govern ja havia reflexionat i llegit l’informe del tribunal de comptes. El dia 20 d’abril ja s’havia decidit obrir un expedient informatiu i així es va comunicar al SAAS, que ha nomenat una persona externa que està mirant tot el succeït». D’aquí que hi hagués la predisposició a facilitar tota la informació demandada pel PS, a més del compromís a esbrinar tot el que ha passat i a lliurar l’informe enllestit el més aviat possible, «en menys de 48 hores». No només a Pere López, sinó a «tots els presidents dels grups parlamentaris». Fins i tot es va atrevir a fer una estimació: «Els informes podrien estar enllestits a començaments de l’agost».
 
Les acusacions, per a l’Executiu són excessives perquè encara no està l’informe: «Si tant clar es té això [que hi ha corrupció] hi ha molts camins. L’informe està en curs i mai es bo en política fer afirmacions quan està l’expedient informatius en curs. El PS sap que estem fent tot això».
 
Per acabar, estirada d’orelles a l’oposició: «Aquests termes venen molt des d’un punt de vista polític i periodístic, però s’ha de vigilar amb el que es diu. Són unes paraules excessives quan encara no estan els informes».
 
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va opinar una hora després de les declaracions de Martí que «no té cap sentit que jo afegeixi res». Amb tot, va valorar que el PS «potser va anar massa lluny», però també va deixar clar que «ells mateixos van acabar veient que era així». En conclusió: «Anem a esperar els resultats dels expedients».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT