PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra se suma a la caça de pokémons

Deliri per llançar una #PokéBall

Per ESTEFANIA GRACIA

Un Pokémon al mig de l'Avinguda Meritxell.
Un Pokémon al mig de l'Avinguda Meritxell. | EL PERIÒDIC
La febre de Pokémon Go ha arribat també a Andorra. Fa prop de dues setmanes que el joc va sortir al mercat, i en qüestió de dies, s’ha convertit en una de les aplicacions més comentades a nivell mundial i que més controvèrsies ha causat. I no és d’estranyar, doncs darrerament s’han escoltat casos que a més d’un ben segur l’han fet saltar de la cadira. Només per posar alguns exemples, als Estats Units, el ciutadà Jonathan Theriot no va tenir millor idea que intentar caçar un Pókemon amb l’aplicació mentre la seva dona estava a punt de donar a llum. De fet, Theriot va pujar una imatge de la captura del ninot virtual moments abans que els metges practiquessin la cesària a la dona. 

Un altre cas, si més no curiós, és que alguns museus internacionals, com el de l’Holocaust dels Estats Units, ha demanat als seus visitants que deixin de jugar al Pokémon Go en les seves instal·lacions. I és que molts visitants aprofiten l’estada al museu, o fins i tot hi entren expressament, per caçar Pókemons i ampliar la seva col·lecció. Aquests només són dos de les desenes de casos que estan sortint a la llum i que estan obrint un debat sobre l’addicció –per a molts insana– d’aquest joc.   
 
Per ara, i esperem que segueixi sent així, Andorra s’ha sumat a la caça de Pokémons d’una forma moderada. I és que tot i que ja s’ha pogut veure a algun que altre  jugador intentant caçar als ninotets en zones com l’Avinguda Meritxell o centres comercials, el deliri encara no s’ha plasmat. Tot i això, cal reconèixer que és graciós veure com llocs coneguts del país s’omplen de Pókemons. Per exemple, la Dama de Gel és una ‘Poképarada’, un punt de trobada on els jugadors que s’hi desplacen poden trobar objectes per complementar la seva motxilla. Així mateix, hi ha gimnasos on entrenar als petits amics, n’hi ha un darrere de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell o arribant gairebé al Parc Central. 
 
El joc es practica de forma individual, però ja s’ha fet més d’una concentració arreu del món on centenars d’entrenadors (així és com s’anomena als ciutadans que capturen als ninots virtuals) s’apleguen per caçar a un Pokémon ‘llegendari’. I és que si no n’hi ha prou amb intentar completar la col·lecció de Pokémons que et pots anar trobant pel carrer (en total es poden caçar 100 dels més de 700 Pokémons existents), cada cert temps està previst que es posi a disposició un Pokémon especial que estarà visible només durant unes hores concretes i en un indret específic. Aquesta fita pot semblar irrellevant, però per als seguidors del món Pokémon és una veritable proesa aconseguir un d’aquests personatges llegendaris. 
 
En què consisteix el joc? / Per a qui encara no conegui l’aplicació Pokémon Go, es tracta d’un joc virtual que et permet viatjar pel món real en busca de Pokémons. L’aplicació utilitza ubicacions reals per animar als jugadors a que surtin a explorar i experimentin amb els seus propis passos la sensació de perseguir un d’aquests personatges. A mesura que el jugador es va movent el’ smartphone’ o aparell que utilitza per jugar vibra quan està prop d’un Pokémon. Un cop l’entrenador localitza al Pokémon,aquest ha d’apunta a la pantalla tàctil del seu aparell i ha de llançar una Poké Ball per atrapar-lo. Però alerta! Si el jugador no apunta bé, el Pokémon pot acabar fugint! Alhora, l’entrenador també pots buscar ‘Poképarades’ situades en alguns dels llocs més interessants del món, com instal·lacions d’art, punts històrics i monuments públics, on pot recollir més Poké Balls i altres objectes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT