Ordino

Sanvicente abandona al quilòmetre 50 de la Ronda dels Cims

Bassi i Borzani lideren la prova reina i es dóna el tret de sortida al Mític i el Celestrail

L'avituallament de la Margineda esperant els primers corredors de la Ronda dels Cims, ahir. | M. B.
L’Andorra Ultra Trail Vallnord va donar ahir el tret de sortida amb la Ronda dels Cims, a les set de matí. La prova reina, de 170 quilòmetres de recorregut, va veure com un dels favorits al podi, l’andorrà Lluís Sanvicente, abandonava al quilòmetres 50, poc després de sortir del refugi de Comapedrosa. «He arribat a aquesta zona d’avituallament amb amb forces. Em sentia bé, ràpid, però en  sortir d’allà m’he apajarat», va justificar.

La seva germana es casa / Sanvicente va decidir córrer els 170 quilòmetres de la Ronda dels Cims tot i que la seva germana es casava avui. En cas d’arribar a la meta, tenia el temps just per assistir a la cerimònia. «Volia i creia en fer podi i no ha pogut ser. Segurament hagués pogut continuar i potser en unes hores m’hauria refet però es casa la meva germana i predomina la família per sobre d’aquest somni i allà estaré, celebrant el gran dia». Amb tot, va deixar clar que després de dues intentones que han acabat en abandons, de cara al 2017 es prendrà la revenja: «Em prepararé per a l’any que ve. Tornaré perquè aquesta cursa m’agrada»,va vaticinar.

Al tancament de l’edició d’ahir ja s’havia donat el tret de sortida a la Mític, cursa de 112 quilòmetres, i a la Ronda liderava la categoria masculina Nicola Bassi al pas per la Coma Bella i en noies manava Lisa Borzani i a les 12 de la nit estava previst l’inici del Celestrail de 83km.

Avui continuarà la festa amb la sortida de la marató a les vuit del matí i demà a les nou, el Solidaritrail.