PUBLICITAT

Andorra supera la lligueta inicial i perd als vuitens contra Àustria

  • Folguera i Salvador se superen a Kos i acabaran novens si guanyen França
EL PERIÒDIC
KOS

Periodic
Salvador al bloqueig i Folguera defensant darrere en un punt del partit contra Grècia de la lligueta. Foto: THEOLOGOU CHRISTOS

Xavi Folguera i Christian Salvador han superat per primera vegada la primera fase d'un Europeu. Van protagonitzar, doncs, una l'excel.lent actuació dimecres i dijous a la nit en la lligueta inicial, tot i que després van perdre amb Àustria als vuitens. Avui, la parella andorrana finalitza la seva participació a Grècia i, sigui quin sigui el resultat, ho faran amb el millor que s'ha obtingut mai en la gran cita europea: si guanyen acabaran novens i si perden, tretzens d'un total de 24 països.

SORPRESA CONTRA GRÈCIA
Per una banda superar la lligueta inicial podria semblar bufar i fer ampolles, ja que es classificaven els dos primers i els quatre millors tercers, en una competició que va començar amb sis grups de quatre equips. Però per l'altra l'entitat dels rivals podria haver acabat perfectament amb un blanc en el caseller de victòries tricolors: Itàlia, Grècia i Suècia.

Per començar, davant el combinat transalpí, setè cap de sèrie, der- rota per un 2-0 més complicat del que s'extreu del resultat. El més lògic hauria estat una nova derrota en el partit nocturn de la primera jornada contra Grècia, equip amfitrió i sobre el paper, superior a Itàlia en ser la sisena favorita. Però Folguera i Salvador, divuitens en el rànquing, van mostrar la millor versió del seu joc; ni la pressió de jugar a la pista central davant prop d'un miler d'espectadors en contra els va intimidar, ja que van superar Zoupanis i Dimitriadis per un ajustadíssim 1-2 amb parcials de 21-17, 18-21 i 13-15 en gairebé una hora de joc.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT