PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els liberals treballen per tenir un comitè parroquial a Canillo

La direcció espera comptar amb el grup de persones a la tardor

Per R. M. S.

L’última reunió de poble de Liberals d’Andorra, celebrada a Encamp.
L’última reunió de poble de Liberals d’Andorra, celebrada a Encamp. | EL PERIÒDIC
Els liberals d’Andorra van aprendre de les passades eleccions i van entendre que la presència arreu del Principat és clau per poder fer front a la força que actualment té desplegada Demòcrates per Andorra que, a excepció de la Massana, domina el panorama polític parroquial amb tranquil·litat. És per això que a la parròquia canillenca ja hi està havent moviments dels liberals, que esperen poder constituir a la tardor un comitè parroquial que pugui començar a actuar i desenvolupar-se, si més no, per poder ser en el futur un punt d’inflexió o una oposició al poder que ara mateix manté, i des de fa anys, el partit que a Canillo lidera Josep Mandicó, actual cònsol major.
 
El grup de persones que integrarien el comitè parroquial liberal de Canillo ha mantingut ja diverses reunions amb la direcció i entre ells, i l’evolució indica, segons el secretari general, Amadeu Rossell, que potser sigui «a la tardor» quan es pugui fer una realitat. «Es van reunint alguns canillencs i potser a la tardor constituïm un comitè. Vam fer una última reunió i volen informació», va assegurar el cap dels liberals, que per altra part considera fonamental mantenir els tempos habituals: «No és qüestió de pressionar a la gent».
 
Des de la direcció de Liberals d’Andorra es valora molt aquesta iniciativa, i es veu no només amb bons ulls sinó amb esperança de futur, tot i que assumeixen que hi ha moltes dificultats per arribar a punts d’acord i entesa i sobretot implicació. «Està molt bé, costa, és difícil, però a veure si hi ha també secció jove i intentem fer una combinació bona amb els joves fent força amb els més grans i fan bullir l’olla», va manifestar Rossell, convençut, però, del futur de la iniciativa liberal. 
 
Optimiste dels Liberals / La formació d’aquest comitè parroquial sembla un primer pas fonamental per tenir una representació a Canillo. La força de Demòcrates per Andorra en els últims anys és molta, i des de Liberals d’Andorra se’n fan càrrec de la situació. Amb tot, aspiren a fer girar la truita amb primeres accions, amb la intenció que es vegi que hi ha més veus a la parròquia que no l’única que es veu representada fonamentalment en el Comú. 
 
«Crec que es podrà fer», va manifestar el secretari general del partit, que sobre les reunions que hi ha hagut en treu sobretot optimisme, tot i les dificultats i decepcions del passat més recent: «Els vaig veure més animats inclús que el darrer cop, perquè en aquell va anar del canto d’un duro que fessim llista a Canillo, i va haver una mica de decepció. També és cert que una llista de 12 no és el mateix que una de 5 per anar al Consell». 
 
En tot cas, Canillo busca alternatives a DA, i Liberals aposta per la seva, «sense pressa però sense pausa, i amb moltes ganes», va assegurar un Amadeu Rossell que explicava la nova situació il·lusionat per la imminència de fer-la realitat.
 
Reunions a les parròquies / Després de fer les reunions de poble amb els veïns de la Massana primer, i després d’Encamp, Liberals d’Andorra preveu complir amb la resta de parròquies al llarg dels pròxims mesos. Ara en l’època estival, però, hi haurà una aturada, però es reprendran de cara al mes de setembre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT