PUBLICITAT

Canillo

Martí, «desconcertat» per l’actitud d’SDP amb el pacte d’Estat

El cap de Govern treu ferro al nom que ha de tenir el conveni i diu que «el que s’ha de fer és feina» / El demòcrata creu que amb la participació dels agents socials i econòmics l’acord és més fort

Per LÍDIA RAVENTÓS

Visitants i diverses autoritats polítiques visiten el mirador del Roc del Quer a Canillo, ahir.
Visitants i diverses autoritats polítiques visiten el mirador del Roc del Quer a Canillo, ahir. | MARICEL BLANCH
La sortida del partit Socialdemocràcia i Progrés (SDP) del pacte d’Estat per l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) ha desencadenat diverses rèpliques i contrarèpliques entre dirigents polítics. El cap de Govern, Toni Martí, va manifestar ahir que està «desconcertat» per l’actitud que està tenint SDP envers aquest assumpte. Les declaracions les va fer durant la inauguració del mirador del Roc del Quer a Canillo, on també va reiterar la seva voluntat de parlar amb la consellera general d’SDP, Sílvia Bonet, amb l’objectiu de conèixer més profundament els motius que els han portat a prendre aquesta decisió i perquè «és la meva obligació com a cap de Govern». Amb tot, Martí va demanar que «parem de fer declaracions» a través dels mitjans de comunicació «quan ens podem veure fàcilment».

Davant del fet que actualment només dues forces polítiques –DA i PS– donen suport al pacte, el líder demòcrata va respondre que és indiferent com s’anomeni «pacte d’Estat o acord institucional, el que es vulgui» i va remarcar que «el que s’ha de fer és feina». En aquest sentit, va fer referència a la reunió que va tenir lloc dijous passat amb els diferents agents econòmics i socials del país i que «va anar molt bé». I per això, va afegir, «el pacte a hores d’ara és més pacte des d’un punt de vista global amb l’arribada dels diferents agents econòmics i socials». «De la mateixa manera que n’hi ha que surten d’allò pactat, d’allò escrit, del compromís, n’hi ha que hi arriben», va recalcar.

Per tot, va tornar a demanar tant a SDP com a Liberals d’Andorra que «reflexionin» perquè «estem creant polèmiques estèrils» ja que, al seu entendre, «estan dins del pacte poden fer el que estan fent ara i a més participar del pacte d’Estat».

Tres temes pendents/ D’altra banda, el màxim representant de l’Executiu també va recordar que de cara la tardor hi ha tres grans dossiers que cal afrontar. En primer lloc, un nou model de transferències i competències clar «perquè duri en el temps». En segon lloc, posar en marxa un sistema administratiu «més àgil i amb el compromís de fer el màxim de tràmits online». I, finalment, encarar el problema sanitari. Així mateix, el líder de l’Executiu emplaça als diferents grups parlamentaris a analitzar «com podem fer més forts els nostres sistemes de supervisió i com podem tenir recurs d’última instància».

Martí també va parlar sobre la voluntat d’acollir 20 refugiats. «No és senzill», va dir però «quan sigui possible aquesta voluntat hi és i és ferma». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT