PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Condemnat a 23 anys un pare que abusava de la filla

Els fets ocorrien a Andorra quan la nena venia de visita

Per EL PERIÒDIC

Imatge d’arxiu de l’entrada de l’Audiència Nacional.
Imatge d’arxiu de l’entrada de l’Audiència Nacional. | JON BARANDICA
L’Audiència Nacional espanyola ha condemnat a 23 anys de presó un home que va abusar i violar la seva filla reiteradament. La nena vivia a Madrid però, de tant en tant, venia de visita a Andorra, on residia el pare, originari de Salvaterra do Miño, que es dedica a l’hostaleria i regentava un restaurant al Principat. La víctima, que ara és adolescent, va patir les agressions sexuals entre els 7 i els 9 anys d’edat. La noia pateix fortes seqüeles psíquiques.
 
La sentència judicial, de la qual se’n va fer ressò ahir el diari Atlántico de Vigo, argumenta que la menor va patir les agressions sexuals quan anava a visitar el seu pare procedent des del centre de menors de Madrid on viu, ja que la noia està sota la tutela de la Comunitat de Madrid. La víctima va néixer a Vigo però la seva família es va traslladar de la ciutat gallega. Després de la separació dels pares, la nena va viure un temps amb la mare, però aquesta la va maltractar i, en constatar els fets, el Govern madrileny en va assumir la tutela. Amb tot, la nena havia d’anar a visitar el seu pare a Andorra, quan l’home aprofitava per abusar-ne.
 
En la vista celebrada a l’Audiència Nacional, la menor va contar els nombrosos episodis d’agressions que va patir,  sota les amenaces de l’home. La primera agressió va succeir quan la nena tenia tan sols 7 anys, i després van continuar en les visites que havia de fer-li a Andorra durant les vacances de Setmana Santa i Nadal. En el judici la noia també va explicar per carta els atacs que va patir. 
 
SEQÜELES / A conseqüència de les agressions a què la va sotmetre el pare, la noia s’ha intentat suïcidar diverses vegades i l’any 2014 va ser diagnosticada d’una forta simptomalogia psíquica, depressió, trastorn d’ansietat i mutisme.
 
La sentència de l’Audiència Nacional també imposa a l’abusador una indemnització de 60.000 euros per a la víctima. La condemna de 23 anys li ha recaigut per un delicte continuat d’agressions sexuals a una menor. Tot i que la notícia de l’Atlántico que ho recull no ho especifica, el fet que l’agressor sigui el seu pare és un agreujant. 
 
La Comunitat de Madrid va assumir la tutela de la nena per protegir-la dels abusos de la mare i, en canvi, no va constatar les agressions a què la sotmetia el pare. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT