PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les pistes d’esquí es comprometen a minimitzar l’impacte paisatgístic

Calvó destaca la importància de la implicació de les estacions del país

Per L.R.

Un moment de la signatura del conveni, ahir.
Un moment de la signatura del conveni, ahir. | SFDG
Les estacions d’esquí del país es van adherir ahir al pacte pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge impulsat pel Govern que té com a objectiu minimitzar l’impacte paisatgístic de les instal·lacions a través de diverses accions com ara tasques de comunicació i sensibilització amb la població, així com insistir en la restauració de les pistes durant l’estiu.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va apuntar que «és molt important implicar les estacions d’esquí perquè ocupen un 4% de la superfície del país en un entorn de paisatge d’alta muntanya». I va explicar que es tracta d’un projecte transversal entre el sector públic i el privat que ha de tenir un ampli recorregut en el temps. Així mateix, Calvó va remarcar que no calen actuacions urgents, sinó un seguiment com el que s’està duent a terme actualment acompanyat d’una implicació que ha d’anar creixent.

A l’acte hi van assistir el director general d’Ensisa, Conrad Blanch, el director general de Secnoa, Xavi Ajona, la directora d’operacions de Grandvalira-Saetde, Veronica Canals i el director general d’EMAP, Josep Marticella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT