PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprendre amb els millors

Emili Asensio Teixeira s’entrena a la potència del tennis taula

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jugadors de Migdia-Pirineus i xinesos que participen a l’estada.
Jugadors de Migdia-Pirineus i xinesos que participen a l’estada. | E.A.
De la quantitat surt la qualitat. Amb els milions de persones que són a la Xina i el que significa l’esport com a imatge per al sistema, fa que els últims anys els seus esportistes ocupin cada cop llocs més privilegiats al panorama mundial. Però on sempre han destacat és en tennis taula, que és una veritable institució al país. Emilio Asensio Teixeira, de quinze anys, s’hi troba fent una estada per continuar amb la seva progressió com a jugador.
 
L’andorrà, que juga amb el CP Auch, és un del seleccionats de la regió de Migdia-Pirineus per participar a l’estada de tecnificació, que durarà fins el dia 27. També competiran en un parell de tornejos open. Es troben en centres de les ciutats de Xu Chang i Xun Xian, situades a la regió d’Henan. «Pocs europeus van a fer estades d’aquest tipus a la Xina i és el primer andorrà en fer-ho», assenyala el seu oncle i vocal de la Federació Andorrana de Tennis Taula, Emili Asensio, que destaca l’oportunitat que significa tenint en compte que es tracta de la primera potència en aquest esport. «La Xina és la número u en el tennis taula. És el bressol. A nivell tècnic no és comparable amb ningú i tenen els millors jugadors», perquè «allí és com una religió. Estan a un altre nivell respecte a la resta».
 
Els joves que han realitzat el viatge a la Xina entrenen set hores diàries, amb tres sessions cada jornada. «Aprendrà en quinze dies el que a França en tres mesos», remarca Asensio. La disciplina a l’hora d’exercitar-se és un dels punts que tenen més en compte. «El respecte és el que més ressalten i aprendre un altre estil. És una oportunitat molt bona que s’ha d’aprofitar». Tècnicament controlen tots els moviments que realitzen per trobar les errades que es produeixen. Per això «cada partit i entrenament després l’estudien detall a detall». Ser un dels seleccionats i tenir l’ocasió d’entrenar-se en escoles xineses de tennis taula «és una oportunitat que serveix per a aprendre i per a que s’ho cregui, sabent que ha de seguir progressant».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT