PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Stade Toulousain es prepara per iniciar a Andorra una nova etapa

Realitzarà una estada al país amb la intenció de treballar per a una campanya on vol tornar a aixecar títols

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ugo Mola i Betim Budzaku presentaven ahir l’estada del conjunt occità.
Ugo Mola i Betim Budzaku presentaven ahir l’estada del conjunt occità. | Maricel Blanch
Un dels clubs referents del rugbi mundial, l’Stade Toulousain, realitzarà una estada al Principat del 31 de juliol al 4 d’agost. Serà la primera vegada que el conjunt occità faci part de la pretemporada fora de França. I ho fa amb la intenció d’arrencar un curs que permeti a la seva finalització sumar títols, després que el passat no en poguessin aixecar cap i ni tan sols lluitar per ells.
 
Ahir representants de l’Stade van realitzar una visita d’inspecció de les instal·lacions del país on treballaran aquest estiu. El punt neuràlgic serà l’Estadi Comunal, ja que una de les exigències era treballar en gespa natural i no artificial, com la de l’Estadi Nacional o Prada de Moles. En l’arrencada del curs no volen tenir problemes físics. En superfície artificial «hi ha un període d’adaptació i poden produir-se lesions musculars», afirma l’entrendor del conjunt francès, Ugo Mola, remarcant que sobre artificial «l’any passat hi vam jugar tres vegades. El 95% dels partits que disputem és sobre gespa natural», pel que l’elecció va ser fàcil. L’equip ja ha començat a la capital de Migdia-Pirineus la preparació física. A l’Estadi Comunal treballaran tècnica i tàcticament, i com que la instal·lació no pot tenir pals de rugbi, els xutadors realitzaran els exercicis al Nacional. A Caldea es portarà a terme la part de gimnàs i recuperació.
 
El tolosenc és l’equip amb més lligues franceses i Copes d’Europa. Però el curs passat va quedar-se en blanc. No va poder optar a guanyar res, sense entrar a les semifinals del top 14, eliminat per qui finalment va ser campió, el Racing 92. A Europa no superava la fase de grups, on va ser últim del seu. Inicien un nou projecte. Aquesta «és una temporada molt important per a nosaltres, perquè hi ha hagut canvis a l’staff i Andorra és un punt de partida», indica l’entrenador, que en la visita al Principat ha pogut comprovar que hi ha «instal·lacions de molt bon nivell». A més, hi ha facilitats perquè «tot està molt a prop», dels equipaments esportius fins l’hotel. La delegació estarà composada per una seixantena de components, amb quaranta jugadors i la resta del cos tècnic. Un altre dels punts a favor amb el que es troben a Andorra són les condicions «d’altitud, important per al desenvolupament esportiu». Durant els dies que seran al país, aprofitaran per realitzar un taller amb l’escola de la Federació Andorrana de Rugbi i també portaran a terme un intercanvi d’experiències amb els entrenadors nacionals.
 
Acord prorrogable / Andorra Turisme té signat des de fa tres anys un acord de patrocini amb el club occità. L’any vinent finalitza i s’estudiarà l’opció d’allargar-lo i de realitzar noves accions conjuntes. L’Stade Toulousain és «una de les quatre marques més importants de França» a nivell esportiu, assegura Betim Budzaku, gerent d’Andorra Turisme, i per aquest motiu existeix el conveni, a més del que significa la proximitat de la ciutat de l’Alta Garona amb el Principat. L’arribada de l’equip es produeix pel projecte d’estades esportives que desenvolupen  i demostra que «Andorra està preparada per tenir equips de primer nivell mundial».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT