PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marín amplia la seva integració a l’equip francès fins el 2018

Maeva Estévez formarà part els pròxims dos anys del conjunt gal de Copa d’Europa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marín exposava ahir les seves impressions de la pretemporada.
Marín exposava ahir les seves impressions de la pretemporada. | Maricel Blanch
L’evolució i els resultats de Lluís Marín s’entenen en bona part per estar integrat els últims anys en l’equip de França de Copa del Món. Aquest conveni que té la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) s’amplia fins el 2018, pel que té garantit poder seguir evolucionant al costat d’alguns dels millors riders mundials. Qui també formarà part del conjunt gal és Maeva Estévez, en aquest cas, en el de Copa d’Europa.
 
Continuar en la dinàmica de l’equip francès, amb tot el que suposa pel potencial que acumula tant de tècnics com de surfistes, és un fet que valora l’implicat. «Estic molt integrat a aquell equip i els dos costats en sortim beneficiats», afirma Marín, que ja ha iniciat els entrenaments: «He començat la pretemporada en plena forma. Tot i un petit cop a l’espatlla estic entrenant al 100%». Fins al mes de setembre realitzarà treball físic de matí i tarda, després farà tres setmanes d’estada a Argentina i a continuació les que farà seran més tècniques a la neu. La que està preparant «és una temporada important. Hi ha Campionats del Món i és any preolímpic».El calendari de la Copa del Món de boardercross no és extens, amb només proves a Montafon (Àustria), Park City (Estats Units), Feldberg (Alemanya), Kazan (Rússia) i Veysonnaz (Suïssa).
 
Aquestes curses són el que marquen els seus objectius de la pretemporada, a més dels Mundials de Sierra Nevada del mes de març. No es limita al que ha fet fins ara, sinó que espera seguir progressant. «M’agradaria poder despuntar més i fer algun podi més», indica Marín, que espera també la trucada per participar als XGames d’Aspen, competició a la que s’accedeix per invitació tenint en compte els resultats i el rànquing mundial: «Si aquest any no hi sóc no sé que he de fer».
El director tècnic de la FAE, Carles Visa, ressalta l’acord de renovació assolit amb la federació francesa. «No tenim cap dubte que el camí a seguir en el futur és aquest», assenyala, «de cara a l’estabilitat era molt important signar aquest conveni». També Estévez en surt beneficiada, ja que estarà integrada a l’equip gal de Copa d’Europa. Serà el calendari que seguirà, amb alguna aparició a la Copa del Món. Entre els dos campionats «hi ha grans diferències. Ara sobretot el que ha de fer és pujar el nivell», indica Visa. Actualment la surfista està pendent de superar una lesió al genoll. Durant la temporada espera «estar com a mínim a totes les semifinals i poder fer alguna Copa del Món».
 
Falten surfistes / L’equip de surf de neu de la FAE està composat únicament per dos components, el que no permet competir per conjunts ni tenir-ne un de propi. Aquesta és una circumstància que fa temps que dura. «Ens sobta a tots. Les disciplines d’snowboard i freestyle van a la baixa. En el seu moment van tenir un boom però després han perdut pistonada», admet Visa. Un dels motius del descens de llicències en aquestes disciplines és que als clubs la majoria dels joves realitzen esquí alpí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT