PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marsol deplora el tancament de l’Escola Espanyola

La capital planeja un «projecte potent» a l’av. Santa Coloma

Per MARISA DA COSTA

Part de la junta comunal de la capital, durant la sessió d’ahir.
Part de la junta comunal de la capital, durant la sessió d’ahir. | ANA / M.B.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va qualificar ahir de «perjudicial» el tancament del centre educatiu espanyol de la parròquia perquè «el centre més poblat del país» perd «una escola que se’n va a una altra parròquia». La mandatària exterioritzava aquesta indignació –també transmesa a l’ambaixador i la directora del centre– en declaracions posteriors a la sessió ordinària que ahir va desenvolupar el Consell de Comú de la capital, en què el punt de l’ordre del dia que suscitava major debat eren els moviments en l’entramat pressupostari que afecten a 900.000 euros que, finalment, tindran destinacions diferents a les previstes,però que no alteren les xifres globals aprovades el febrer passat.

Marsol hauria fet mans i mànigues per mantenir l’ensenyament espanyol a la capital en cas d’haver afrontat la seva unificació en el transcurs del seu mandat. Segons va explicar, ho hauria fet perquè «és la capital» però també, tal com va reconèixer, per la pèrdua de població estudiantil a la parròquia. Com que és «una decisió que ja ens vam trobar», la corporació farà de la pèrdua «oportunitat» i aprofitarà l’espai que deixa el traspàs a Escaldes-Engordany per «aprofitar el pati per dotar d’un equipament el barri i la pròpia escola», situats «en una zona molt deficitària» a nivell d’«infraestructures. A més de crear aquest «atractiu perquè la gent torni a creure en el centre escolar d’Andorra la Vella», el comú hi construirà una plaça a la part exterior per dotar de major qualitat Ciutat de Valls.

Les planificacions per a l’espai que deixa el col·legi no són les úniques a la llista d’iniciatives per revitalitzar la zona. Conxita Marsol no en va fer més que l’anunci i, sense concretar de què es tracta, va fer públic el treball que s’està desenvolupant entorn d’un «gran edifici» que ara per ara està aturat a l’avinguda Santa Coloma i que la corporació estudia llogar per tirar-hi endavant «un projecte potent». Les concrecions en aquest respecte arribaran previsiblement al setembre, després que s’acabin de pactar les condicions amb un propietari que s’està mostrant «predisposat» i un cop s’hagi estudiat la viabilitat de reformar l’estructura i engegar la proposta pensada.

Enderroc de la Casa del Benefici/ Ahir va ser dia d’anunci de projectes que, no obstant, encara es troben en una fase preliminar. Un d’aquests plantejaments afecta la Casa del Benefici. Els consellers van aprovar ahir els canvis necessaris en l’ordinació de rehabilitació d’edificis i protecció del barri antic per permetre l’enderroc del que fou llar de les monges. Aquesta demolició ha de permetre «obrir la zona de Casa de la Vall i els entorns» del casc. Per no «deixar una parcel·la tancada», la capital farà un «embelliment provisional» de l’espai, a l’espera que sindicatura presenti les seves pretencions per al terreny, que es troba sota la seva responsabilitat.

Finalment, després que el dia 10 la part baixa de l’avinguda Meritxell es veiés definitivament restringida als vianants, la junta de la capital va aprovar les normes d’accés a la zona per decretar la prohibició al pas dels vehicles –tret de la càrrega i la descàrrega i els veïns autoritzats– així com a les bicicletes o eines similars des del carrer de la Unió i fins a Bonaventura Armengol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT