PUBLICITAT

Ordino

El comú d'Ordino respectarà la natura a Arcalís

Tudó diu que cal evitar massificacions en cas que entri un inversor privat

Per L.R.

Un moment de la sessió de Consell de Comú d’Ordino celebrada ahir.
Un moment de la sessió de Consell de Comú d’Ordino celebrada ahir. | ANA / C.G.
L’equip comunal de la parròquia d’Ordino i l’oposició van coincidir ahir en defensar el respecte per la natura si finalment s’opta per construir a Arcalís amb l’entrada d’inversors privats. En declaracions posteriors al consell de comú que va tenir lloc ahir a la parròquia i en resposta a les crítiques del comitè local de Socialdemocràcia i Progrés, la consellera liberal, Sandra Tudó, va apuntar que «és cert que cap empresari invertirà si no té cap benefici però nosaltres volem respectar la natura». Així mateix, Tudó va afegir que «si hi ha una construcció ha de ser molt respectuosa amb la natura» i que «cal evitar massificacions».

Per la seva banda, el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, tot i compartir l’opinió de l’oposició va deixar clar que finalment serà el poble qui decidirà i que ells no estan «ni a favor ni en contra» de cap alternativa.

El cònsol també va informar que segueixen treballant en el pla de viabilitat que ha de definir quines són les opcions de futur de l’estació, i que de moment no hi ha novetats.

Nou aparcament al Serrat/ Mortés també va anunciar ahir que la corporació construirà un aparcament de 2.700 metres quadrats al centre de la localitat del Serrat. La construcció es podrà dur a terme gràcies a un acord al qual ha arribat el comú amb un privat pel lloguer i l’adequació dels terrenys i es preveu que estigui operatiu aquest mateix hivern.

Segons va explicar Mortés, la construcció d’aquest pàrquing era una de les prioritats per aquest mandat per tal de solucionar els problemes d’aparcament que sorgien en època d’intenses nevades i especialment en caps de setmana degut a la quantitat de gent que vol accedir a les pistes d’Arcalís.

Finalment, i en referències a declaracions del cònsol de Canillo el dia de la inauguració del Roc del Quer, Mortés va exposar que estan treballant per desenvolupar activitats que beneficiïn a les dues parròquies.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT