PUBLICITAT

Ordino

El Nacional de contrarellotge es limita a només una prova

L’AnyósPark Túnel dels dos Valires decidirà dissabte el campió de l’especialitat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Un corredor pren la sortida d’una edició anterior del Nacional.
Un corredor pren la sortida d’una edició anterior del Nacional. | Tony Lara
A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió el Campionat d’Andorra de contrarellotge individual es disputarà a només una cursa. Serà aquest dissabte, a la prova AnyósPark Túnel dels dos Valires, que decidirà al campió nacional.
 
El mateix dia es disputaran dues curses. A les 9 del matí arrencarà l’Ordino Pasteur-Coma d’Arcalís, que té un recorregut de 17 quilòmetres. A diferència del que és habitual en aquest tipus de curses, la sortida es realitzarà en pilot i no de forma individual. Aquest fet «farà que hi hagi algunes batalles entre els corredors», assegura Josep Lluís Pujol, president de l’Agrupació Ciclista Andorrana, entitat que organitza les proves. El temps de referència és el que va assolir Chava Jiménez el 2001 a la Vuelta a Espanya, que va completar la distància amb un registre de 36.38 minuts. A les 22.00 hores arrencarà l’AnyósPark Túnel dels dos Valires, amb un traçat de 14 km. Les curses estan limitades a cent corredors. 
 
En total es realitzaran tres classificacions. Una individual per cadascuna de les curses i una conjunta, la Challenge, amb els resultats de les dues proves. Aquesta iniciativa es porta a terme per fer augmentar la participació. Jordi Serracanta, conseller de Turisme i Esports del Comú d’Ordino, destaca que tot el seguit d’esdeveniments ciclistes que s’organitzen a la parròquia, com l’arribada del Tour de França i de la Volta als Ports d’Andorra, «ens està convertint en un referent del món de la bicicleta».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT