PUBLICITAT

Grau Roig

L’Spartan Race presentarà un dels traçats més espectaculars

Són 1.600 els inscrits, xifra inferior als 2.000 que s’esperaven, amb el 85% de fora d’Andorra

Per EL PERIÒDIC

Jordi Torres i Ángel Sanz visiten Grau Roig per inspeccionar el recorregut de la prova.
Jordi Torres i Ángel Sanz visiten Grau Roig per inspeccionar el recorregut de la prova. | ANA / S.F.
L’Spartan Race aterra per primera vegada a Andorra aquest cap de setmana. Els participants es trobaran amb tot tipus d’obstacles a superar. De fet, és el que demanen en aquest tipus de proves. La previsió d’inscrits per aquesta primera edició era de 2.000, però no s’arribarà a aquesta xifra, tot i que s’espera que a mida que s’acosti l’inici hi haurà un augment d’inscripcions. Són 1.600 els que ja hi estan apuntats, als que se’ls promet un dels recorreguts més espectaculars del calendari.
 
Ahir es va portar a terme una visita al traçat de Grau Roig i els organitzadors van emfatitzar el nivell d’exigència i paisatgístic que tindrà l’esdeveniment, que compta amb un pressupost que arriba als 210.000 euros. Es disputaran en tres modalitats: beast (21 quilòmetres), super (13 km) i sprint (5 km). En qualsevol de les especialitats es presentarà la màxima exigència. «Sabíem que el recorregut seria bo, però havent-lo treballat, crec que serà espectacular, sens dubte un dels millors recorreguts d’Europa. Ens ha permès treballar molt en noves maneres de plantejar obstacles, en treballar molt amb l’orografia natural que en si mateix ja és un repte», no dubta en afirmar l’organitzador, Ángel Sanz, que del traçat indica que l’inici «serà espectacular perquè des del principi plantegem una bona sortida, que és el que espera la gent, que la cursa sigui dura».
 
Amb la prova disputant-se entre els 2.100 i 2.400 metres d’altitud, que serà la que es realitza a més alçada del continent, des de l’organització recomanen la hidratació continuada al llarg de la cursa per no patir cap mena d’ensurt. La més llarga, de 21 km, en aquesta ocasió han decidit ajustar-la al màxim precisament per aquest motiu i «per la duresa del terreny». Prop de la meitat dels inscrits participen a la beast. Dels 1.600 que fins el moment estan apuntats, 700 es decideixen per l’itinerari més llarg. De tots ells, el 85% provenen de fora d’Andorra i el 25% són francesos. Els espanyols són els que omplen la major part del cartell de participants. «Aquesta és una destinació global, hi ha molta gent de Madrid, de Catalunya, però també del País Basc, del Llevant o Andalusia», assenyala Sanz. La previsió era arribar als 2.000 inscrits en aquesta primera edició. No pòdrà ser, però s’espera un repunt i acostar-se a la xifra plantejada, perquè les inscripcions estan obertes fins dissabte. «Sabem que hi haurà una darrera empenta al final de la setmana», remarca.
 
A nivell espanyol l’Spartan Race compta amb un calendari amb cites a Barcelona, Madrid, Bilbao i València, i en algunes d’aquestes s’arriba a xifres entre els 7.000 i 8.000 participants. Uns números molt allunyats als de l’esdeveniment encampadà, però al tractar-se d’una primera edició els dos milers és el número al que s’aspira. «Les previsions que havíem fet ja eren aquestes», assegura Jordi Torres, cònsol major d’Encamp. Recalca que en futures edicions el creixement ha de ser substancial: «L’important és donar-li continuïtat i que en dos o tres anys poguem arribar a les xifres».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT