PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els veïns de Santa Coloma es queixen pel soroll dels joves forans

Els ciutadans diuen que la zona s’omple de xivarri a altes hores de la nit

Per ESTEFANIA GRACIA

Zona on els veïns es queixen pel soroll dels joves a la nit.
Zona on els veïns es queixen pel soroll dels joves a la nit. | EL PERIÒDIC
Alguns veïns de l’avinguda Santa Coloma –en especial els de la zona central, a l’alçada de l’Hotel Cèrvol i l’Hotel President– es queixen del xivarri que es produeix al carrer durant altes hores de la nit. Els veïns destaquen que amb l’arribada de joves forans que venen al país per fer estades i campus esportius l’avinguda es converteix en un espai d’esbarjo. 
 
La vicepresidenta de l’edifici Carmen, Joana Gros, matisa que alguns d’aquest joves que s’allotgen en els hotels de la zona esmentada no saben respectar els horaris i acaben destorbant el són dels veïns «que al dia següent han d’anar a treballar. És la una de la matinada i ens trobem amb el soroll i crits dels joves». Gros puntualitza que el xivarri es produeix al carrer i no a l’interior dels hotels, per aquest fet, «tot i que hem contactat amb algun dels establiments ens han comentat que no poden fer res, perquè com els joves estan en la via pública, i aquesta no és propietat de l’hotel, l’establiment no té cap poder jurídic sobre ells». Tot i això, Gros matisa que aquesta no és una problemàtica «que es produeixi sempre que vénen grups de fora. Ens trobem amb el soroll més que res quan hi ha algun campus o estades de joves d’edat més gran, com adolescents. Quan vénen els petits no tenim aquest xivarri, ja que els mateixos monitors són els encarregats de vigilar el seu comportament i són els qui procuren que no hi hagi cap problema». 
 
En més d’una ocasió els veïns s’han vist obligats a trucar a la Policia per intentar posar solució. I Gros reconeix que en totes les trucades les autoritats «han vingut a la zona i després de parlar amb els joves han aconseguit calmar la situació. La veritat és que no solen ser grups conflictius i quan veuen que la Policia els avisa normalment fan cas i baixen el to». 
 
Aldarulls / Tot i que els veïns només es queixen pel soroll, doncs Gros assegura que per ara els joves forans no han produït destrosses a l’avinguda, la presidenta sí explica alguna situació que ha acabat afectant a les zones urbanes, en aquest cas a la façana del seu edifici.
 
Gros matisa que alguna vegada «ens hem trobat que des dels balcons de l’hotel ens llançaven boles de paper higiènic contra les façanes. En aquestes ocasions, hem parlat directament amb l’hotel on estaven allotjats els joves perquè es procedís a netejar la façana afectada i es controlés a la canalla, i la veritat és que l’establiment de seguida ha respòs». 
En aquest sentit, Gros assegura que quan el xivarri es produeix a dins dels hotels la situació es controla ràpid, «perquè de seguida criden als responsables i procuren parar el soroll, també pels propis clients de l’hotel que volen dormir». 
 
Gros destaca que aquesta situació molesta no només es viu a l’estiu amb les estades esportives, «també ens trobem amb xivarri en ple hivern quan venen els esquiadors». 
Tot i això, la presidenta destaca que els veïns no volen que es parin de fer estades i campus, «al contrari, creiem que és un fet molt positiu per al país a nivell turístic i promocional, però és una mica molest que quan intentes dormir per anar al dia següent a treballar et trobis amb aquestes situacions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT