PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marfany espera tancar el pacte d’Estat a la tardor

El ministre tirarà endavant la reforma amb o sense el suport de l’oposició

Per L.R.

Marfany, Piqué i Rascagneres just abans de la compareixença, ahir.
Marfany, Piqué i Rascagneres just abans de la compareixença, ahir. | MARICEL BLANCH
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va exposar ahir que deixa de marge fins a la tardor perquè els grups parlamentaris responguin al seu oferiment d’adherir-se a un pacte d’Estat per la reforma del sistema de salut. Sigui com sigui, Marfany va sentenciar que encara que finalment no compti amb el suport de l’oposició, el canvi de model «es tirarà endavant sí o sí».

Amb tot, el ministre va declarar que espera tenir el màxim de suport possible perquè es tracta d’una reforma que «no es resoldrà en una sola legislatura» i que, per tant, seria bo que tingués continuïtat «governi qui governi». Segons Marfany, una vegada explicades les principals línies que ha de tenir el nou model sanitari, cal «anar per feina». «És voluntat d’aquest Govern que, evidentment, com més gent hi estigui involucrada i com més suport polític hi hagi molt millor», va afegir i va assegurar que, d’aquesta manera, «l’eficiència serà més alta».

El calendari de la reforma/ Tal com va dir el responsable de la cartera de Salut, abans de finalitzar l’any ja s’hauran definit i implementat algunes de les línies del nou model com la cartera de serveis, la història clínica compartida o la comissió mixta amb membres de la CASS, el SAAS i el ministeri.

D’altra banda, i de manera progressiva, entre el 2017 i el 2018 es preveu que estigui enllestiti el nou conveni amb els prestadors, les dues vies d’accés al sistema –la lliure i la integrada–, els programes d’atenció per malalties cròniques i l’aprovació del reglament del SAAS, entre d’altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT