PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un excursionista de 75 anys mor en caure a la vall de Rialb

L’home, un resident alemany, recollia nabius amb la seva parella

Per E. J. M.

L’helicòpter medicalitzat que va sortir ahir de l’Estadi Nacional per atendre la víctima de l’accident.
L’helicòpter medicalitzat que va sortir ahir de l’Estadi Nacional per atendre la víctima de l’accident. | RTVA
Un home de 75 anys va morir ahir després de caure a la vall de Rialb, a Ordino. La víctima és un resident de nacionalitat alemanya que, en el moment dels fets, es trobava recollint nabius amb la seva esposa. Una probable relliscada el va caure uns metres avall, i es va colpejar fortament el cap. Els equips sanitaris desplaçats al lloc del sinistre el van intentar reanimar sense èxit.
El fatal incident va tenir lloc ahir la migdia. Els Bombers van rebre un avís, cap a les 14.30 hores, d’una turista que passejava per la zona i que va veure una dona que demanava auxili perquè una persona havia caigut al riu i no es movia. Al lloc indicat es van desplaçar dos efectius del Grup de Rescat de Muntanya (GRM), que van trobar una persona inconscient, en situació de parada cardiorespiratòria, i van iniciar les maniobres de RCP (reanimació cardiopulmonar).
 
Menterstant, es va alertar el Servei d’Urgències Mèdiques (SUM), que hi va desplaçar un helicòpter. El personal sanitari va continuar les maniobres de RCP però no el van aconseguir reanimar i es va certificar la seva mort. 
 
La Policia es va desplaçar al lloc dels fets per recollir proves abans de permetre l’aixecament del cos. La investigació continua en curs però tot apunta a un fet fortuït. En les pròximes hores es realitzarà l’autòpsia al difunt per certificar les causes de la mort, probablement per un fort traumatisme cranioencefàlic. A més, com que l’home accidentat és de nacionalitat alemanya, també s’haurà d’avisar de l’incident mortal a l’Ambaixada d’Alemanya.
 
L’accident es va produir en una zona sense risc. La dona no va presenciar la caiguda del seu acompanyant ja que tots dos collien nabius. En un moment que es va girar, l’home havia caigut rodolant uns quatre metres avall, cap al riu, que en aquesta època baixa quasi sense aigua. Un cop al cap amb una pedra és la causa més probable del fatal desenllaç. El difunt va ser traslladat fins al tanatori de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
 
accidents de muntanya / Malauradament, cada any s’ha de lamentar algun accident mortal a la muntanya. El juny del 2014, un home també de 75 anys va morir en un accident a  Ransol.  En aquest cas, la víctima va ser un turista de Barcelona que va caure per una zona amb gel o neu fins al riu que passa per la vall. 
 
El juny de l’any passat, un excursionista de nacionalitat israeliana de 53 anys va morir al pic del Comapedrosa. La víctima es va precipitar per 30 metres per una zona propera al pic més alt d’Andorra.
Els Bombers rescaten de tant en tant excursionistes accidentats a la muntanya, per tant, es recomana anar sempre amb precaució, evitar les zones de més risc i programar activitats adequades a la condició física de cadascun. A més, a la muntanya s’ha d’anar ben equipat, amb roba impermeable i d’abric, aigua i menjar i un telèfon mòbil o localitzador. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT