PUBLICITAT

Bartumeu defensa a Vilopriu la consecució de "l'ascensor social"

  • El cap de Govern fa una crida al pacte per garantir la igualtat d'oportunitats
  • Afirma que el Pressupost s'encararà sense amagar "la bandera" del PS
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant la seva al.locució a les jornades de Vilopriu. Foto: S. F .G.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va participar ahir en la tradicional cita estiuenca que els socialistes organitzen a la localitat gironina de Vilopriu, i va destacar en el seu discurs la necessitat de garantir als ciutadans la igualtat d'oportunitats necessària per tal de donar l'opció a totes les famílies andorranes de "pujar a l'ascensor social". Amb aquest missatge, el líder de l'Executiu va cridar a "reconstruir un pacte social" en aquesta línia, atès que "els socialdemòcrates, que defensem l'economia de mercat, no volem acceptar una societat de mercat".

En clau andorrana, Bartumeu va insistir en el fet que "en temps de crisi s'han de repartir equitativament els esforços, perquè no pot ser que els que menys tenen siguin els que més sacrificis hagin de fer". A més, va destacar que cal continuar "reforçant alhora la defensa dels serveis públics", els quals són "patrimoni d'aquells que no en tenen". Segons el cap de Govern, des de la "realitat nacional" d'Andorra, aquests són els objectius dels socialdemòcrates, "posar les prioritats del Govern allà on són realment les prioritats dels ciutadans i ciutadanes: la feina, la sanitat o l'educació".

En la seva al.locució, el cap de Govern va fer contínues referències als avenços fets en matèria de transparència, situant aquesta reforma com a un pas més per "treure Andor- ra del cul de sac" en què, segons va afirmar, es trobava el país quan va començar la legislatura del PS. Bartumeu va recordar també la importància de l'associació a la UE, un cop el Principat és "fora de les llistes de males companyies".

FORTES DOSIS D'IDEOLOGIA
El cap de Govern va compartir cartell amb el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Partit Socialista Europeu, el danès Poul Nyrup Rasmussen, així com amb l'exlíder del PSD i eurodiputat Raimon Obiols. A la jornada no van mancar fortes dosis de contingut polític centrades en la defensa dels idearis socialdemòcrates.

Fent referència a una conversa recent --"casual i breu", va dir-- amb el ministre d'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, en què aquest li va comentar el fet que els governs socialdemòcrates europeus es troben gairebé únicament concentrats a la Península ibèrica --Portugal, Espanya, Catalunya i Andorra--; Bartumeu va afirmar que cal trobar "la força" per tal de "trencar" aquesta "inèrcia ideològica".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT