PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern protegeix les dades personals dels jocs d’atzar

L’Executiu aprova la regulació i transparència dels registres del CRAJ

Per EL PERIÒDIC

Jordi Cinca, durant una roda de premsa del Consell de Ministres.
Jordi Cinca, durant una roda de premsa del Consell de Ministres. | MARICEL BLANCH
El Govern va aprovar ahir el decret pel qual es regulen els fitxers de dades personals del Registre General del Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ). L’objectiu de dita legislació és «garantir la màxima transparència en el tractament de dades de caràcter personal i assegurar així als ciutadans l’exercici dels seus drets legítims», segons va destacar el ministre portaveu, Jordi Cinca. 
 
El decret es desplega del reglament del Registre General del CRAJ aprovat el passat mes de juny i estableix, entre d’altres aspectes, que la creació, la modificació o la supressió de fitxers de naturalesa pública s’ha de dur a terme «mitjançant una norma de creació que ha d’aprovar l’entitat pública responsable de tractar-los, i que s’ha de publicar al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) abans de la creació, la modificació o la supressió del fitxer».
 
A més, amb aquest decret es crearan fitxers de dades, se’n regularà el tractament i s’establirà la denominació; la identificació de l’òrgan responsable del fitxer; la tipologia de les dades que contindrà; la finalitat del tractament del fitxer i els usos previstos. El decret també regula les fonts de les quals s’obtindran les dades de caràcter personal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT