PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La declaració dels Cierco s’ajorna fins a finals d’agost

Maribel Lafoz és la nova defensa en la causa penal en substitució de Bartumeu

Per L.R.

Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA. | TONY LARA
Els accionistes majoritaris de BPA, Higini i Ramon Cierco, declararan a la Batllia a finals del mes d’agost com a inculpats en el cas BPA. Els germans Cierco havien de comparèixer ahir i avui a la Seu de la Justícia però un canvi en la representació de la seva defensa en la causa penal ha fet ajornar la declaració. A partir d’ara, serà la consellera liberal del comú d’Encamp i ex comissària de policia, Maribel Lafoz, l’encarregada de la defensa dels germans en substitució de l’advocat i ex cap de Govern, Jaume Bartumeu.

Segons va confirmar Lafoz, s’ha sol·licitat un emplaçament de les declaracions davant la batlle que instrueix el cas, Canòlic Mingorance, per tal que la nova advocada en la causa penal tingui temps per mirar l’expedient i preparar la defensa de la família Cierco. Amb tot, l’ex comissària de policia no va voler donar més detalls sobre els motius que han desencadenat el canvi.

Segons fonts consultades per EL PERIÒDIC, Bartumeu segueix estan dins de l’equip jurídic dels germans Cierco tot i que la seva continuïtat ara per ara és una incògnita.
La compareixença dels germans Higini i Ramon Cierco que finalment tindrà lloc al més que ve respon a la demanda que va fer a la Batllia l’advocat del Govern, Manel Pujadas, perquè la batlle els prengués declaració. A més, l’Executiu també va interposar el passat 12 de juliol una querella criminal contra Joan Pau Miquel i 11 directius i alts càrrecs més de l’entitat bancària.

D’altra banda, el que sí que va declarar ahir a la Batllia va ser l’exdirector financer de BPA, Santiago Roselló. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT