PUBLICITAT

Ordino

Gelabert creu que el pressupost de cultura permetrà donar «sorpreses»

El Govern s’implicarà més en les properes edicions de l’ART Camp

Per ESTEFANIA GRACIA

Cloenda de la cinquena edició de l’ART Camp.
Cloenda de la cinquena edició de l’ART Camp. | ANA / S.F.
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va destacar ahir que des del ministeri s’espera que aquest any l’àmbit cultural del país estigui més present i contingui grans esdeveniments i activitats de renom. 
 
De fet, el cap de Govern, Toni Martí, «ja va anunciar durant l’últim discurs d’orientació política que la cultura tindrà més força durant aquest i els propers tres anys de mandat», va matisar Gelabert. A més, amb el pressupost «que estem preparant esperem que hi hagi grans sorpreses pel que ens queda de legislatura». 
D’altra banda, tot i destacar la importància de dur a terme jornades com l’ART Camp, el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), Josep Dallerès, va matisar que avui dia la cultura «està menystinguda a tot arreu». 
 
El president creu que per mostrar al món el potencial que té un país, en aquest cas en l’àmbit cultural, «primer s’ha de creure un mateix el que té. Si un país no és conscient del que té no ho podrà comunicar als demès». En aquest sentit, Dallerès va matisar que Andorra «té un respecte extraordinari davant dels altres països. I avui dia la falta de respecte és el que està portant al món allà on esta». 
 
Més implicació del Govern / A hores d’ara –hi havent conclòs la cinquena edició– el Govern no pren massa implicació en l’ART Camp. És la Unesco qui sobretot agafa les rendes de l’esdeveniment. Almenys així ho va reconèixer Gelabert. 
 
Tot i això, la ministra va assegurar que hi ha la intenció de canviar aquesta actuació. «Actualment des del Govern cedim els espais, en aquest cas la Casa Rossell, però després de mantenir una reunió aquest matí [ahir per als lectors] hem decidit que s’estudiarà la futura implicació que pot tenir l’Executiu en l’ART Camp». 
Des del ministeri es valora l’oportunitat que suposa l’esdeveniment artístic a nivell cultural de país i de cara a l’exterior. Gelabert va destacar que tot i que la reunió d’ahir va servir per posar sobre la taula les futures implicacions, «al setembre farem una altra reunió per especificar més les actuacions. Per tant, esperem posar una mica mes de peu en les properes edicions de l’ART Camp, potser no a nivell econòmic, però sí de recursos humans».  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT