PUBLICITAT

Andorra La Vella

Álvarez nega que Casals deixi el càrrec per desavinences

El ministre de Salut estudia si la plaça serà coberta per una nova incorporació o per una persona del ministeri

Per LÍDIA RAVENTÓS

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, al Consell General.
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, al Consell General. | TONY LARA
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va assegurar ahir que la dimissió del director de Salut, Josep Casals, no es deu a «cap desavinença» interna i va reiterar que el motiu de la seva renúncia «és un tema personal». «Són molts anys amb aquest càrrec, tot té un desgast, tot té un cansament i ha decidit tornar al seu lloc d’origen», va afegir i va remarcar que «no hi ha cap enrenou». 
 
Sobre la substitució de Casals, el  responsable de la cartera de Salut va avançar que estan estudiant si serà una persona de dins del ministeri qui cobrirà la plaça o si serà una nova incorporació. «Estic valorant totes les propostes», va aclarir, ja que «tampoc ens hem de precipitar». A parer del ministre, l’equip de direcció «que des del primer moment vaig voler muntar» permet «estar tranquil quan una persona decideix plegar». «Tinc un equip que continua la tasca i no hi ha pressa per incorporar ningú», va declarar. 
 
El ministre va exposar que segurament fins després de l’estiu no es coneixerà el nom de la persona que ocupi el lloc de Casals. «Ara hi ha l’estiu, estem en una època tranquil·la que em permet tenir un espai per prendre l’opció que més convingui», va concloure. 
 
PS i SDP s’oposen a pujar cotitzacions/ Les conselleres generals del PS i SDP, Rosa Gili i Sílvia Bonet respectivament, van manifestar ahir que hi ha altres opcions per millorar les finances de la sanitat abans de pujar, de nou, les cotitzacions. Les dues conselleres feien referència a les declaracions del cap de Govern, Toni Martí, que va assegurar que durant aquesta legislatura no s’incrementaran però que no descarta que en un futur calgui tornar a prendre aquesta mesura. 
 
Segons la socialdemòcrata, el primer que cal fer en l’àmbit sanitari és «posar ordre». Gili va posar en relleu «hi ha una gestió molt poc acurada i poc seriosa i això fa perdre recursos econòmics». 
La consellera del PS també va apuntar que «la nostra despesa sanitària en relació al PIB no és molt excessiva, al contrari». I per això, va proposar que «sigui el Govern qui ho assumeixi» i busqui altres vies d’actuació. 
 
Per la seva banda, Bonet va assegurar de forma contundent que SDP s’oposarà a pujar les cotitzacions «fins que no estigui en marxa la reforma». «Ara per ara per mi és un no rotund a pujar-les perquè si no l’únic que fem és retallar drets als ciutadans sense fer la nostra feina i m’hi oposo totalment», va sentenciar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT