PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moda antimosquits

La delegació andorrana als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro portarà roba impregnada amb repel·lent d’insectes per evitar qualsevol tipus de contagi que pugui afectar la seva salut

Per JOAN JOSEP BLASCO

La roba que portaran els andorrans a Rio de Janeiro.
La roba que portaran els andorrans a Rio de Janeiro. | Maricel Blanch
Una de les majors preocupacions en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro està en el virus Zika. Ja fa molts mesos que se’n parla. Les autoritats sanitàries brasileres porten temps incidint en la problemàtica, per minimitzar les incidències que es puguin produir,i que no es vegin afectats en la salut dels esportistes i qualsevol visitant als Jocs. Tothom pren les seves precaucions i algunes delegacions portaran roba antimosquits. Una d’aquestes és Andorra.
 
Totes les instal·lacions de l’esdeveniment estan tractades amb insecticides. Però alguns volen anar més enllà per assegurar-se. La tecnologia tèxtil evoluciona constantment i per aquest motiu hi ha països que aniran ben preparats. L’empresa catalana Spabite s’encarrega de subministrar roba tractada contra qualsevol tipus d’insecte a la delegació del Principat. «La idea era buscar un element que faci repel·lir els mosquits», exposa Josep Maria Lliset, representant a Andorra d’Spabite. No només es pot incidir en samarretes, sinó en tot tipus de peça, des de cintes de cabell a mitjons. «La roba està impregnada amb el repel·lent. És inodor i aguanta cent rentades», per a que tingui una duració en el temps. I la garantia d’èxit està assegurada: «Els resultats tenen un 99% d’efectivitat, perquè mai es pot dir al 100%».
 
La roba que portaran els andorrans és per a «tot tipus d’insectes, des de paparres a polls i mosquits», i a més no provoca cap tipus de reacció a les persones. «Té l’avantatge que fins i tot se li pot posar a un nadó. No té cap efecte a la pell», assegura Lliset. Amb aquest tèxtil a sobre servirà per «per poder anar més tranquils», afirma Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà. Almenys, les temperatures no seran elevades perquè a Rio és hivern, el que permetrà que la quantitat de mosquits no sigui tan alta com podria ser en plena onada de calor estiuenca. La Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia assegura que a Rio és més fàcil contraure la grip que no pas el Zika, pel que serà bo que les delegacions no només portin repel·lents d’insectes, sinó també tot tipus de medicaments. Això sí, sempre tenint en compte que no donin positiu en un control antidopatge. Un fet que segur controlen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT