PUBLICITAT

Andorra la Vella

Esports dirà quins esportistes que volen la residència són d’alt nivell

Els parlamentaris han modificat l’article 30 de la Llei d’immigració

Per E.J.M.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ahir.
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ahir. | MARICEL BLANCH
La majoria del Consell General, amb les abstencions dels parlamentaris del PS i de Liberals d’Andorra, ha aprovat la modificació de l’article 30 de la Llei qualificada d’immigració.  El canvi s’ha fet, concretament, en les residències atorgades a persones que vénen per a entrenaments esportius. Quan entri en vigor la modificació, les persones que s’hi puguin vulguin acollir hauran de ser esportistes d’alt nivell.  El Ministeri d’Esports haurà de presentar al Govern un informe objectiu argumentant el perquè la persona sol·licitant  de residència és un esportista d’alt nivell. La decisió final, però, serà del Govern, que es podrà recórrer.

El canvi s’ha vist motivat perquè la possibilitat d’atorgar residències per motius d’entrenaments esportius «s’ha desvirtuat», segons va explicar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, perquè molts esportistes amb residència han acabat jugant  a la Lliga Nacional de Futbol, és a dir, s’han professionalitzat, quan el permís de residència només és per entrenar. El conseller de DA Carles Jordana va afegir que «alguns clubs han abusat de la llei».

El ministre també va exposar que «la Federació Andorrana de Futbol es va comprometre a fer un canvi als estatuts, però no ho ha fet i, per això, hem hagut de modificar la llei pel procediment d’urgència». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT