Òscar Casal frega el podi acabant quart a l’SkyRace Comapedrosa

El britànic Tom Owens i la catalana Laura Orgué s’imposen en el retorn del circuit mundial a Andorra

Òscar Casal, en un descens de l'SkyRece Comapedrosa rera Sevennec i Pinsach.
Òscar Casal, en un descens de l'SkyRece Comapedrosa rera Sevennec i Pinsach. | Ocisport
Excel·lent resultat i memorable cursa d’Oscar Casal. En el retorn de la Copa del Món al país, va aconseguir concloure a la quarta posició de l’SkyRace Comapedrosa, quedant-se a només 22 segons del podi. El britànic Tom Owens i la catalana Laura Orgué van ser els guanyadors.

La prova en categoria masculina va ser disputada fins el final i les primeres places no es van definir fins llavors, ja que va haver-hi diferents canvis de líder durant els 21 quilòmetres del traçat. El basc Aritz Egea era qui de sortida encapçalava la cursa i coronava primer el pic de les Fonts. Casal es trobava en un segon grup per darrera, amb un bon ritme, sobretot en les pujades. En el descens al Pla de l’Estany perdia alguna plaça, però continuava mostrant-se fort. La pujada al Comapedrosa, amb 900 metres de desnivell en tan sols dos quilòmetres marcaria bona part del desenllaç final. Les distàncies entre corredors es reduïen. Egea era el primer en arribar a dalt, però tot seguit ho feia Casal i a continuació Owens i el francès Alexis Sevennec. En la baixada cap a Arinsal es decidia tot i aquí l’andorrà perdia una plaça per concloure finalment quart, amb un registre de 2.44.46 hores. Owens, que una setmana abans havia estat subcampió a l’Skymarathon dels Campionats del Món de la Vall de Boí, guanyava amb 2.40.02. El podi el completaven dos espanyols, Hassan Ait Chaou (2.41.30) i Aritz Egea (2.44.24).

Casal admetia després de la cursa que «acabar quart és un resultat que no esperava veient els corredors que hi havia a la línia de sortida. Té molt valor». Per com es va desenvolupar la prova tot plegat «ha estat com un somni. Córrer a casa mai és fàcil i tot m’ha sortit molt bé. A les pujades sobretot he tingut molt bones sensacions», i a més agraeix tot el recolzament que va tenir: «El fet de córrer a Andorra fa que molta gent que et trobes al llarg del recorregut, com els avituallaments, t’animi. I això t’omple de moral i t’ajuda molt pel que queda per davant. A l’arribada quasi em queien les llàgrimes. Han estat emocions molt fortes». Qui no va tenir l’actuació que esperava, i pel rendiment que està mostrant aquesta temporada, és el seu fermà Marc, que va concloure tretzè amb 2.52.16. Albert Cabanesfinalitzava 46è (3.18.41), Lluís Sanvicente 49è (3.21.43), Dani Rozados 51è (3.22.51), Sintu Vives 56è (3.31.13) i Adran Guri 58è (3.31.57).

En fèmines Orgué, que als Mundials va ser segona al quilòmetre vertical, va complir per ser la vencedora de l’SkyRace Comapedrosa. Al contrari del que va succeir en la categoria masculina, aquí la igualadina era líder des de l’inici. A partir del primer descens va començar a prendre unes diferències que les seves principals rivals no eren capaces d’assumir. Les corredores espanyoles van ocupar tots els caixons del podi. Segona era Oihana Kortazar amb 3.17.18 i tercera Àngela Castelló amb 3.20.13. Per part andorrana Mireia Molins acabava 26a (5.15.05) i Susana Fernandes 29a (5.33.22).

Valls guanya l’SkyRace Arinsal / L’esdeveniment comptava també amb l’SkyRace Arinsal, que tenia un traçat més curt, amb 15 km i 1.485 m de desnivell. Va haver-hi victòria andorrana, amb Joan Valls imposant-se. Va ser superior a la resta de participants i vencia amb un registre d’1.46.47. La segona plaça era per al català Sergi Cots, que tornava en aquesta prova després de superar una lesió. Marcava un crono d’1.56,35. Tercer era el també català Aleix Solé (1.56.34). Josep Maria Arnabat era 56è amb 4.13.30. En noies Andrea Sinfreu es quedava a les portes del podi, finalitzant en la quart plaça amb un registre de 2.30.43. El triomf va ser per a Amàlia Bardolet (2.20.39), que guanyava tot i estar en categoria cadet. El podi el completaven les també espanyoles María Gil (2.21.28) i Eva Mesado (2.23.52).