PUBLICITAT

Palma de Mallorca

L’Audax Energia paga cares les errades d’estratègia

Ocupa l’onzena posició, el penútim lloc, després de la primera jornada

Per EL PERIÒDIC

La tripulació rep instruccions abans de prendre la sortida.
La tripulació rep instruccions abans de prendre la sortida. | A.E.
Enfrontar-se a tripulacions professionals vol dir que no es poden cometre errors durant la regata per a no quedar enrederit en la classificació. La Copa del Rei s’iniciava a la badia de Palma de Mallorca amb les dues primeres proves. L’Audax Energia va finalitzar en l’onzena a les dues, que el deixa a la mateixa posició a la general.
 
La jornada va tardar a iniciar-se per la falta de vent. En la primera regata l’Audax Energia va realitzar una sortida dolenta i no va poder recuperar distàncies. «La resta de vaixells són més ràpids i ens vam trobar en un grup molt tancat. Vam realitzar un viratge, però després vam perdre una mala decisió que ens va deixar enrera», assenyala Marcel Lescano, el trimmer d’spinnaker de l’embarcació de Toni Guiu i Pablo Garriga. A la segona cursa «vam fer una bona sortida, però no aguantàvem la velocitat i ens vam equivocar tàcticament. Hem triat el costat dolent».
 
L’Audax Energia és penúltim de la classe IRC 1amb 22 punts. El líder, com era de preveure, és l’actual campió de la categoria. L’Azzurra encapçala la classificació amb 3, seguit pel Paperc Recyclage amb 6,5 i el Team Vision Future amb 7,5. De cara a la segona jornada d’avui sortiran amb l’experiència del primer dia. «Hem après el que no hem de fer. De maniobres estem molt bé però hem de millorar l’estratègia. Sabem que no ens podem posar al costat dels professionals perquè et liquiden. A sotavento d’ells no podem ser-hi», assegura Lescano, que en la segona regata se li va sortir un dit de la mà, el qual el va haver de posar al lloc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT