PUBLICITAT

Andorra La Vella

Concerts a la Rotonda per dinamitzar la zona

La primera de les cites comença avui amb un grup de mariaxis

Per EL PERIÒDIC

Codina, ahir, amb Josep Maria Escribano, el director artístic, durant la presentació del festival ‘Ritmes’.
Codina, ahir, amb Josep Maria Escribano, el director artístic, durant la presentació del festival ‘Ritmes’. | L. B.
El Comú d’Andorra la Vella ha programat per a aquest mes d’agost un cicle de concerts sota el títol de ‘Ritmes Capital musical’. Les propostes seran els dimarts i dijous a la plaça de la Rotonda a les 19.30 hores i s’han previst actuacions que van del tango a la rumba, passant pel swing, mariaxis o havaneres. Es tracta, tal com va comentar la consellera de Promoció Turística i Comercial del Comú d’Andorra la Vella, Mònica Codina, d’una proposta «apta per a tots els públics» i que es duu a terme en horari comercial per oferir als visitants «una proposta més» i alhora contribuir a dinamitzar la zona.
Els concerts, segons va explicar el director artístic de la cita, Josep Maria Escribano, comencen avui dimarts amb un grup de mariaxis. La intenció és que la gent no només hi acudeixi per escoltar música sinó també «que balli». Es muntarà un petit escenari i s’hi posaran cadires a la plaça per a aquells que vulguin veure l’espectacle asseguts. El cost de la proposta és de 16.000 euros.
 
‘Ritmes Capital cultural’ es tracta d’una iniciativa que pretén «dinamitzar la zona» i alhora crear una oferta complementària en aquest cas a l’aire lliure, tal com va explicar la consellera. Pel que fa a la programació s’ha pensat en una oferta per a tots els públics. Aquesta iniciativa tindrà lloc encara en horari comercial per tal que aquells que passegin per l’avinguda puguin gaudir d’una «proposta més», tal com va comentar Codina. S’ha pensat en una programació «apta per a tots els públics» i per això hi haurà des de tango a swing, havaneres, rumba catalana o mariaxis, amb els quals comença, aquest dimarts mateix, el cicle.

La intenció, segons el director artístic, Josep Maria Escribano, és que hi hagi una oferta tant per a aquelles persones que volen escoltar només la música i també perquè «es balli». 
Així, la primera proposta és avui amb el grup Semblanza, que aportarà la música habitual de mariaxis. Així mateix, el pròxim dijous 4 es podrà ballar amb l’Esbart Dansaire una proposta que, excepcionalment, tindrà lloc a les 20.30 hores. El 9 d’agost serà el torn d’Agustí Burriel que oferirà cançons de Frank Sinatra i l’11 es farà rumba catalana amb exmembres de Los Manolos. 
 
El 16 d’agost la cita serà amb el tango i el 18 amb el can can. El dia 23 es farà un recorregut pel món musical dels Beatles i el 24 hi haurà una orquestrina de ball. El 30 hi haurà havaneres i l’1 de setembre, Doble cara oferirà ball amb diferents temes d’orquestra.
 
La proposta té un cost de 16.000 euros i neix amb voluntat de continuïtat, tal com va comentar Codina. S’hi instal·larà a la plaça un petit escenari i també cadires, per a aquells vulguin seguir els concerts asseguts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT