PUBLICITAT

Barcelona

1,2 milions d’euros per millorar els accessos a nuclis de muntanya

Rull creu que l’Estat del Benestar té a veure amb la cohesió territorial

Per EL PERIÒDIC

Visita del conseller de Territori i Sostenibilitat a l’Alt Urgell.
Visita del conseller de Territori i Sostenibilitat a l’Alt Urgell. | RÀDIOSEU
El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 1,2 milions d’euros a la millora de l‘accessibilitat a nuclis de muntanya durant l’últim trimestre d’aquest any. Així ho va anunciar ahir el conseller Josep Rull, durant la reunió del consell d’alcaldes de l’Alt Urgell, que va tenir lloc a Sorribes de la Vansa. Aquests recursos seran gestionats pels respectius consells comarcals, segons informa RàdioSeu.
 
En la seva visita, el conseller va estar acompanyat dels directors generals de Polítiques de Muntanya, Albert Alins; d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, i de Polítiques Mediambientals, Ferran Miralles; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí; la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; i el director de l’IDAPA, Pere Porta.
 
Estat del Benestar / El conseller va afirmar que l’Estat del Benestar té a veure amb la cohesió territorial, especialment a una part de Catalunya, on «l’equilibri territorial només es garanteix des de l’accessibilitat». 
 
Per aquest fet, Rull va destacar que la prioritat és «trobar recursos d’on sigui per garantir un accés adequat als nuclis». Concretament, es prioritzaran els accessos a nuclis habitats de les comarques de muntanya, més malmesos a conseqüència de les inclemències meteorològiques. 
 
Inquietuds dels alcaldes / Els alcaldes van traslladar al conseller les seves reivindicacions i inquietuds. Tots plegats van coincidir a reclamar la simplificació per als petits municipis pel que fa als tràmits per a l’elaboració i la tramitació dels plans urbanístics; el suport per a les captacions d’aigua potable; i la potenciació dels accessos alturgellencs al Parc Natural del Cadí-Moixeró, entre d’altres qüestions. 
 
Els alcaldes de la part sud de la comarca van reclamar una solució definitiva a l’anomalia que representa l’existència de dues mancomunitats per a la gestió dels residus. Per la seva part, el conseller es va compromès a abordar la problemàtica i a presentar una proposta en els propers mesos.
 
Rull també va prendre nota de la petició feta per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, per a la renovació total de la depuradora d’aigües residuals situada al terme de Montferrer i Castellbò. En aquest sentit, el conseller va fixar les obres per al bienni 2017-2018. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT