PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’alcalde de València llegirà el pregó de la Festa Major

La proposta ha estat acordada per tots els grups municipals

Per EL PERIÒDIC

Joan Ribó Canut.
Joan Ribó Canut. | RÀDIOSEU
L’alcalde de València, Joan Ribó Canut, serà enguany l’encarregat de pronunciar el pregó de la Festa Major de la Seu d’Urgell. Que tindrà lloc el dissabte 27 d’agost a les 9.00 hores del vespre des del balcó de l’Ajuntament urgellenc.
 
La proposta, acordada per tots els grups municipals del consistori, «compleix les condicions que sempre es procura que tingui el pregoner de la Seu: la primera, indubtable en aquest cas, és ser un personatge de referència», segons han expressat des de l’Ajuntament de la Seu. També s’ha tingut en compte el seu vincle familiar amb l’Alt Urgell. I és que Ribó, tot i que va néixer a Manresa, va viure tota la infància i l’adolescència al poble d’Adrall, on encara hi té els parents més propers i hi retorna de manera periòdica.
 
El pregoner / Joan Ribó Canut, nascut l’any 1946, va viure a Adrall, on té les seves arrels familiars, fins que es va traslladar a Barcelona per fer els estudis de Batxillerat. Més endavant, es va establir a València en l’etapa universitària per estudiar Enginyeria Agrònoma. És expert en tecnologia d’aliments i en plaguicides no contaminants i té el doctorat per l’Institut Agroquímic de València, on va publicar vuit treballs d’investigació, i ha dirigit tres tesis doctorals. També ha estat set anys professor a la Universitat Politècnica valenciana. Més tard va esdevenir catedràtic i professor en instituts de secundària.
Ribó va entrar en política a la transició amb el moviment Cristians pel Socialisme i com a militant del Partit Comunista. El 1992 va esdevenir secretari general d’EUPV a la ciutat de València, i el 1997 va assumir aquest càrrec a nivell autonòmic. El 2003 va ser rellevat per Glòria Marcos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT