PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Error de procediment o alarmisme?

La família d’una recent nascuda considera inacceptable les explicacions donades sobre un biberó

Per EL PERIÒDIC

Un nadó pren el seu biberó.
Un nadó pren el seu biberó. | EL PERIÒDIC
Consumir preferentment o ineludiblement abans de la data de caducitat indicada? El SAAS ha obert un expedient informatiu per conèixer, pas per pas, perquè el passat 27 de juliol a una recent nascuda se li va subministrar un biberó de llet Novalac que caducava el 4 de juliol. 
 
Tot i que la família de la nadó ho nega, fonts consultades per EL PERIÒDIC han explicat que la data no significava la caducitat immediata del producte, ja que és un dia de referència que adverteix que el producte s’ha de consumir durant el mes indicat. La data no implica que l’endemà o en els dies posteriors el producte ja estigui en mal estat. De fet, el lot de llet del 4 de juliol va ser destruït després de la queixa dels progenitors, i tota estava en bon estat. L’Hospital també va realitzar un cultiu de la llet per descartar que estigués en mal estat.
 
La família de la nena es va indignar quan va veure que el biberó datava del 4 de juliol i, després d’alertar de la situació, el personal sanitari li va argumentar que no hi havia cap perill per a la nena perquè la llet estava en bon estat. La resposta, però, no ha convençut els progenitors, amb els quals, fins i tot, ha contactat el ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany, per tranquil·litzar-los.
 
La queixa demostra una falta de confiança total amb el sistema sanitari. El pare i la mare de la criatura estan en tot el seu dret de demanar explicacions, però, un cop exposades, si no les accepten significa que es malfien dels professionals que els van atendre.
 
Novalac és una empresa especialitzada en la fabricació d’una gamma de fórmules de llet infantil adaptades a les necessitats del nadó des del seu naixement i s’elabora amb assessorament pediàtric. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT