PUBLICITAT

Ordino

Ferré, per fi president

Els socis de l’FC Andorra aproven per unanimitat el canvi d’estatuts i l’entrada de la nova junta directiva

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jaume Borrell, Albert Ferré i Xavi Gil van explicar el projecte als socis en l’assemblea d’ahir.
Jaume Borrell, Albert Ferré i Xavi Gil van explicar el projecte als socis en l’assemblea d’ahir. | J.J.B.
L’FC Andorra té un camí més clar un cop ahir els socis aprovaven per unanimitat el canvi d’un article dels estatuts i que la candidatura encapçalada per Albert Ferré es converteixi en la nova junta directiva. L’objectiu principal dels nous mandataris és dirigir l’entitat d’una manera diferent, amb criteri, canviant totalment el tarannà dels últims anys. En la vessant esportiva confien consolidar l’equip a la Primera Catalana.
 
L’assemblea general extraordinària que va celebrar-se ahir va anar per la via ràpida. Tothom tenia molt clar com havia d’acabar. Primer els socis van aprovar l’article per fer efectiu que a partir d’ara els membres d’una candidatura a les eleccions només cal que tinguin el carnet de soci vigent de pagament, sense que calgui un any d’antiguitat mínima. Amb aquest nou paràmetre la candidatura era vàlida segons els estatuts, pel que van votar per unanimitat que els seus components formin la nova directiva. Ferré n’és el president, amb Xavi Gil com a vicepresident, que també realitza funcions de director tècnic. Jaume Borrell té el càrrec de tresorer, Josep Alborquers de secretari; i Marc Rodríguez i Joan Nazzaro són vocals.
 
Ja com a nou president, Ferré va voler agrair la tasca desenvolupada per Lluís España al capdavant de la junta gestora, perquè «si fa tres anys i mig no hagués agafat el club no estaríem on ara estem», i en el seu moment va tenir «la valentia per tirar-lo endavant». Ferré i els companys de junta fins ara han estat treballant per prioritats. La primera era la de confeccionar una plantilla, tot i que sense poder signar contractes perquè no ocupaven encara el càrrec. A partir d’aquí treballaran en el pressupost, que calculen que serà de 200.000 euros per a la temporada 2016-17. Saben que per trobar suport econòmic serà de sortida complicat, ja que «la gent és molt reticent a patrocinar el club. Una de les causes és la trajectòria els últims anys». Per augmentar de forma significativa la massa social la quota de carnet de soci la rebaixen a trenta euros. Abans d’acabar l’any esperen vorejar els 200, ja que «és molt dolent que una entitat com l’FC Andorra tingui només vint socis», com succeeix actualment.
 
El càlcul del deute de l’entitat és de 350.000 euros, tot i que «realment no se sap el que es deu», com admet el nou president. Per posar els números al dia fiscalitzaran els comptes per poder posar xifres exactes. Ferré remarca la nova etapa que presenten, perquè «el club havia arribat a una situació que si ningú l’agafava amb il·lusió anava pel camí de la desaparició». Amb la presència de la nova junta, «volem generar il·lusió i tenir credibilitat. Fins ara hi ha hagut una època negra i volem donar-li color». A nivell esportiu, «l’objectiu és consolidar-se a la categoria. Quan anem acostant-nos al final de temporada veurem si s’han de canviar».
 
Amb la plantilla que s’ha conformat confia en complir-los, remarcant el compromís dels futbolistes que també formaven part del grup la temporada passada, que han esperat per a que es desencallés tota la situació tot i tenir ofertes d’altres clubs sobre la taula. També pels que s’han decidit a fitxar. «Els jugadors estan on volen estar», subratlla. En un futur, la intenció és que «el 90 o 95% de jugadors siguin d’Andorra». A l’assemblea un soci va apuntar la possibilitat de convertir-se en Societat Anònima Esportiva com a via de salvació. Però en el marc legal actual en la legislació andorrana no està contemplat. Tot i així, Ferré valora que «la salvació del club passa per altres coses abans d’això».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT