PUBLICITAT

CANILLO

Martí, sobre el pacte de Salut: «No s’hi val a dir que falta concreció»

El dirigent admet que per ara és «global» i distén l’entrada en detalls

Per M. C.

El cap de Govern i els ministres Saboya i Àlvarez Marfany, ahir a AINA.
El cap de Govern i els ministres Saboya i Àlvarez Marfany, ahir a AINA. | MARICEL BLANCH
El cap de Govern, Antoni Martí, té l’esperança que els dos grups parlamentaris de l’oposició «recullin el guant que se’ls ha llançat» amb l’entrega de la «Proposta de pacte d’Estat per la reforma del sistema de Salut» de què l’Executiu ha fet entrega a les tres formacions amb representació al Consell General. Si bé va admetre que es tracta d’un «pla global», el dirigent demòcrata va advertir ahir davant dels mitjans de comunicació que ignorarà crítiques de l’oposició que concerneixin a una manca de detall: «no s’hi val a dir que falta concreció».

Liberals, socialdemòcrates i progressistes van rebre la setmana passada el document que dóna resposta a una vella vindicació i que Antoni Martí va qualificar de  «pacte sincer» al que espera que s’adhereixi tota una oposició que, segons va considerar, «no ha de substituir la feina del Govern» però sí hauria de cenyir-se a la «responsabilitat de solucionar problemes».

Malgrat reconèixer que es tracta d’un dossier que cal desenvolupar, el representant va recordar que la informació traslladada és provisional i, per tant «subjecta a modificacions» per passar a afirmar que «és prou detallada» com perquè l’oposició determini donar-hi suport o rebutjar-la. Tot esperant una «disposició d’acollir» la proposició i encara fent referència a una «manca de detalls», el cap de l’administració va esperar rebre el «per què» d’un hipotètic rebuig.

El document a què han tingut accés els grups liberal i mixt inclou, a més d’objectius, principis i un calendari per aconseguir els dos primers punts, unes «mesures» que es començaran a debatre amb els diferents professionals immiscits el proper mes de setembre. Aquesta és també la data en què Martí espera que els opositors presentin la seva «reflexió».

El líder taronja va voler instar Liberals d’Andorra, el Partit Socialdemòcrata i el Socialdemòcrata i Progressista a «compartir la filosofia» del Pacte d’Estat sobre Salut que se’ls proposa advertint-los que donant l’esquena només farien «un mal favor a Andorra». Antoni Martí va catalogar de determinant el suport tot atribuint els constants fracassos en la reforma del sistema de Salut a una falta de «continuïtat».

Tal com va confirmar el seu mateix representant, l’Administració pren rumb cap a un sistema de Salut similar a l’entorn: «[La reforma] aplica coses que s’apliquen arreu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT